Membesarkan Mulut di Big Mouth Cafe Hipster

Tuesday, March 29, 2016

Tekak nak makan menu western pula malam tadi. Husband pun bagi cadangan makan kat Big Mouth Cafe Senawang. Bagaikan orang mengantok disorongkan bantal, Fiza pun follow je cadangan tu. Sesekali membesarkan mulut di Big Mouth Cafe.

Big Mouth Cafe ni antara cafe yang wow pada Fiza. Tersuka tanpa sengaja dengan segala decoration dalam cafe ni. Hipster dan old skool. Yang penting selesa dan sesuai untuk aktiviti lepak santai sembang sembang.

Fiza belanja sikit view dalam cafe ni.

Cantik kan suasana dalam cafe ni. Didendangkan dengan lagu lagu lama pula tu. Back to zaman dulu dulu.

Kalau tak nak duduk dalam cafe, duduk kat luar pun boleh. Ada satu tempat tu untuk bersila. Lagi santai.

Banyak menu yang ada kat sini. Tak snap segala menu. Nak tahu kena datang sendiri lah. Aci tak? Harga pula kira mampu bayar. Sistem order, lepas pilih menu tulis dalam kertas yang disediakan.

Disediakan juga password wifi pada bucket di setiap meja. Tak perlu susah payah nak minta password.

Malam tadi kebetulan tak ramai pelanggan. Makanya cepat juga siap apa yang kami order. Fiza order hot chocolate. Sedap! Fiza bagi 5 bintang!

Makanan pula Fiza order Home made Lasagna..Opss..lupa full name menu ni. Lasagna ni Fiza mampu makan separuh je. Daging dia memang banyak kat bawah layer ni memang berbaloi bagi mereka yang suka makan daging. Tapi bila layer dia hanya lapisan atas dan bawah, sos pula kurang jadinya campuran daging bawah lapisan ni macam kering. So agak kurang rasanya pada Fiza. Kalau lebih sos, lebih layer dan lebih cheese mungkin campuran ni jadi balance dan sedap. Untuk menu ni Fiza bagi 2/5 je boleh? Apapun kena rasa sendiri sebab tekak masing masing lain citarasa kan.

Husband pula order ice blended apa ntah namanya. Tersedap! 5/5 juga!

Untuk makanan husband order Chicken Chop. Presentation dia memang OK. Luaran ayam memang crispy, boleh tahan sedap. Cuma kena tambah sos lebih kot. Yang ni Fiza bagi 4/5.

Fiza suka cafe ni sebab cantik, selesa dan servis pun bagus. Minuman yang tersedap tapi untuk makanan mungkin kena improve sikit untuk tekak Fiza.. Untuk orang lain, kena rasa sendiri baru tahu. Lepas ni nak mengopi lagi kat sini try minuman lain pula.

BIG MOUTH CAFE
No.10, Jln Cattleya 2
Persada Cattleya 70450
Negeri Sembilan
Tel: +6017 387 1035

Operation Hours:
Mon – Thu: 12pm-11:30pm
Fri – Sat: 12pm – 12midnight
Sun: 11am-11pm

Selain di Senawang, ada lagi 2 outlet di Seremban 2 dan Bukit Jelutong.

5 comments

  1. wow..nak cubalah ,waktu singgah dekat Seremban.

    ReplyDelete
  2. aida kalu balik senawang, jarang makan tempat gini, fiza.
    mak mertua tak makan.
    kami x kuar makan kalu tak bwk dia skali.
    so normally makan nasi ajer la :)
    paling win, tu hah damsyik nasi arab.
    selalu. feveret mak mertua tu.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.