Filem Sumpahan Malam Raya Di Pawagam 22 April 2023

Filem Sumpahan Malam Raya, sebuah filem seram komedi mula ditayangkan di pawagam seluruh negara pada 22 April 2023. 

Sumpahan Malam Raya lakonan Atu Zero, Danial Zaini, Reen Rahim, Nora Danish, Yusry Abd. Halim, Ropie, Vanidah Imran, Lisa Surihani, Soo Wincci, Saiful Apek, Yassin Senario, Rita Rudaini, Bell Ngasri dan ramai lagi arahan Dato’ Professor Dr. A. Razak Mohaideen.

FILEM SUMPAHAN MALAM RAYA

Tarikh tayangan : 22 April 2023
Penulis skrip : Azlan Syah Rashid
Pengarah : Dato' Prof Dr .A. Razak Mohaideen
Produksi : Veedu Production Sdn Bhd & MGE Production Sdn. Bhd.
Genre : Seram komedi

Filem Sumpahan Malam Raya Di Pawagam 22 April 2023

PELAKON

 Atu Zero, Danial Zaini, Reen Rahim, Nora Danish, Dato' Yusry Abd. Halim, Ropie, Megat Terawis, Vanidah Imran, Lisa Surihani, Prof. Madya Dr. Soo Wincci, Saiful Apek, Yassin Senario, Rita Rudaini, Bell Ngasri, Denes Kumar

SINOPSIS FILEM SUMPAHAN MALAM RAYA

Mengisahkan Syawal dan Tania yang melarikan diri ke Pulau Carey daripada diburu bapa Malik, seorang Taiko Besar Kuala Lumpur. Syawal telah menipu adik ayah Malik iaitu Amir untuk mendapatkan wang dan ayah Malik/Amir telah ditipu kerana ubat kuat batin yang tidak menjadi.

Semuanya bermula apabila Syawal mendapati arwah bapanya meninggalkan banglo pusaka di Pulau Carey. Syawal dan Tania melarikan diri secara rahsia ke Pulau Carey pada Hari Raya Aidilfiri.

Di banglo pusaka yang kelihatan menakutkan itu, mereka disambut oleh penjaga sementara banglo tersebut iaitu Adam dan Misha. Mereka berempat mengambil keputusan untuk mengusahakan banglo tersebut untuk dijadikan motel/homestay Singgah Sini.

Peristiwa pelik dan menakutkan mula berlaku di banglo tersebut di mana setiap pengunjung / pelanggan yang menginap di situ pasti akan mati. Mereka berempat yang terkejut dengan kejadian aneh itu menanam setiap mayat yang telah mati agar tidak diketahui polis.

Selepas beberapa jenazah dikebumikan, muncul seorang lelaki tua yang pelik (Tok) dan semua mayat yang dikebumikan sudah tiada. Lebih mengusutkan keadaan apabila Amir bersama kumpulan samseng Ayah Malik muncul di banglo itu.

Berjayakah mereka berempat merungkai segala-galanya?

LAGU TEMA (OST) FILEM SUMPAHAN MALAM RAYA

Tajuk lagu :  Jom Beraya
Penyanyi : Atu Zero & Danial Zaini

No comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri.
Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan.
Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan.
Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum. Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.