Header Ads


Tanah Kubur Fitnah Akhir Zaman

Tanah Kubur Fitnah Akhir Zaman, telefilem seram sabtu astro citra 2021 minggu ni. Telefilem Tanah Kubur Fitnah Akhir Zaman dibarisi pelakon utama Nasir Bilal Khan bersama pelakon lain Azri Iskandar, Mona Alle, Dato' Jalaluddin Hassan, Wan maimunah dan ramai lagi.

Telefilem/Telemovie Tanah Kubur Fitnah Akhir Zaman bersiaran pada 1 Januari 2022, jam 9:00 malam di saluran 108 Astro Citra.

Tanah Kubur Fitnah Akhir Zaman Astro Citra

Telefilem : Tanah Kubur Fitnah Akhir Zaman
Waktu siaran : Sabtu, 1 Januari 2022, jam 9:00 malam
Siaran TV : Astro Citra (CH108)
Pengarah : Rashid Sibir
Produksi : Opera Klasik sdn bhd

PELAKON TANAH KUBUR FITNAH AKHIR ZAMAN

Nasir Bilal Khan
Azri Iskandar
Mona Allen
Dato' Jalaludin Hassan
Wan Maimunah

SINOPSIS TANAH KUBUR FITNAH AKHIR ZAMAN

Khatijah, seorang janda yang mengandung telah menuduh Tok Adi merogolnya. Tok Adi telah ditangkap penduduk kampung namun dia menafikan semua tuduhan dan berdoa supaya Allah tunjukkan kebenarannya.


22 comments:

  1. Dah sebati Nasir Bilal Khan dengan genre filem begini.. Sabtu ni siarnya.. dah tahun baru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, watak ni memang sesuai betul dengan dia.
      Ye, kejap je masuk tahun baru dah kan.

      Delete
  2. Eh sudah jadi telefilem seram pula Tanah Kubur. Kira ada hantu dalam cerita ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam kadang kadang je muncul telefilem tanah kubur ni. Taklah bersiri setiap minggu.

      Delete
  3. dulu benci betul dengan Nasir Bilal Khan ni... berlakon jadi jahat, dengan mata dia, senyum dia, hish..jadi betul,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn..rasa menyampah betul. Sekarang dah watak baik baik. Melekat orang kenal watak Tok Adi.

      Delete
  4. Uish, lain dari yang lain tema dia kali ni..lebih menarik dan memusykilkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lain dari cerita biasa. Biasa Tok Adi yang tolong orang kan.

      Delete
  5. Tanah kubur dah sebati dengan Nasir Bilal Khan. Mesti best telefilem ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Dah melekat watak tu. Best tengok telefilem macam ni. Ada pengajarannya.

      Delete
  6. Macam menarik jer. Suka tengok cerita Tanah Kubur ni. Menginsafkan. Terus ingat mati bila tengok.

    ReplyDelete
  7. Judulnya lumayan seram Yaa :D. Masuk ke genre horor kah kak? Saya suka sebenernya film2 horor.walaupun sering jadi takut sendiri selepas nonton 😅

    ReplyDelete
  8. nampak berusia dah azri iskandar...pernah nampak dia live masa dia muda dulu Ya Allah..mmg handsome sangat dengan kulit putih merah dia

    ReplyDelete
  9. Ok, dah saved. Nak tengok esok malemm.. Hehee

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.