Header Ads


Angan-Angan Mat Jiman

Angan-Angan Mat Jiman, telefilem lakonan Amerul Affendi disiarkan hari Sabtu ini 25 Disember 2021 di saluran 108 Astro Citra jam 9:00 malam. Telefilem Angan-Angan Mat Jiman diarahkan oleh Izuan Mokhtar.

Telefilem Angan-Angan Mat Jiman Astro Citra

Telefilem : Angan-Angan Mat Jiman
Waktu Siaran : Sabtu, 25 Disember 2021, jam 9:00 malam
Siaran TV : Astro Citra (CH108)
Penulis Skrip : Siti Aishah
Pengarah : Izuan Mokhtar
Produksi : Arie Zaharie Production

PELAKON ANGAN ANGAN MAT JIMAN

Amerul Affendi
Fadhli Masoot
Chubb-E
Harris Annuar
Aleza Shadan
Arie Zaharie
Muzayyin
Bohari Ibrahim

SINOPSIS ANGAN ANGAN MAT JIMAN

Jiman seorang pemuda kampung telah banyak kali gagal dalam perniagaan yang kemudiannya mendapat idea untuk melakukan bisnes ubat tradisional namun telah mendapat tentangan dari Tok Mat. Pelbagai eksperimen dilakukan oleh jiman dan kawan kawannya terhadap binatang dan tumbuhan dan akhirnya memakan diri sendiri apabila dia keracunan.

14 comments:

  1. msti klaka cite ni.. tp xleh tgk sbb dh potong astro citra.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. gaya gaya macam kelakar tu. Tengok online kalau ada lah.

      Delete
  2. Amerul Affendi tu kegilaan anak saya Cella..Dia punya admire kat mamat tu..sampai berangan tanam bunga & bela lembu sekali..hahaha

    ReplyDelete
  3. Aduh bahaya uji pada binatang.
    Hehe Jiman keracunan? Uji diri sendiri nampaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila pandai pandai sendiri. Yang mendapat diri sendiri jugak. huhu...

      Delete
  4. Wahhhh.. kemain buat kajian bagai. hahaaa

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.