Header Ads

Tanah Kubur Hati Hitam

Astro Citra seram sabtu 2021 minggu ni 4 Disember bertajuk 'Tanah Kubur Hati Hitam' menampilkan barisan pelakona Nasir Bilal Khan, Yana Samsudin, Liza Abdullah, Zarul Husin, Sofi Jikan dan ramai lagi.

Telefilem Tanah Kubur Hati Hitam diarahkan oleh Rashid Sibir. Nantikan Sabtu ini jam 9 malam di Astro Citra.

tanah kubur hati hitam astro citra

Telefilem : Tanah Kubur Hati Hitam
Waktu siaran : Sabtu, 4 Disember 2021, jam 9:00 malam
Siaran TV : Astro Citra (CH 108)
Pengarah : Rashid Sibir
Produksi : Opera Klasik Sdn Bhd

SINOPSIS TANAH KUBUR HATI HITAM

Khatijah yang menghantar anaknya ke rumah jagaan Norma mendapati badan Teja luka-luka seperti didera. Dia mengadu pada Tok Adi. 

Namun Norma menafikan dan seorang pekerjanya Kak Nur mengaku dia yang melakukannya. Tapi Tok Adi tak mempercayainya. Siapa punya angkara ? Dan kenapa Teja didera?


PELAKON TANAH KUBUR HATI HITAM

Nasir Bilal Khan
Yana Samsudin
Liza Abdullah
Zarul Husin
Sofi Jikan

40 comments:

  1. Nasir bilal khan berlakon . Yana samsudin pun ada . .kalau sempat ccl nak tengok juga drama ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, dua dua pelakon lama yang dah lama tak berlakon kan. Selamat menonton.

      Delete
  2. dulu suka tgk tanah kubur ni, tapi shafiq kyle dah takda terus tak ikut 😂

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Ramai peminat siri tanah kubur ni. Saya pun suka tengok. Ada pengajarannya.

      Delete
  4. Kenalah tonton nak tahu kebenarannya... Nassir Bilal Khan sesuai dengan jalan cerita begini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, kena tengok. Setuju jugak tu, sesuai watak tu dengan Nasir Bilal Khan.

      Delete
  5. kesian tok adi, biasalah kalau dunia sebenarnyapun ada perkara mcm ni berlaku juga kpd org alim kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fitnah zaman sekarang ni lebih dasyat. Tak kira orang. Betul, in real ada je berlaku.

      Delete
  6. Ada tertengok trailer dia.. Macam menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehlah tengok cerita macam ni. Ada pengajarannya kan.

      Delete
  7. Replies
    1. Dah lama tak berlakon. Ini kali bolehlah tengok lakonan dia.

      Delete
  8. tak hagak nak tuduh tok adi lak... dah lamanya tak layan drama tanah kubur ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasalnya. Lama tak ada, itu yang tak tengok. Muncul semula ni bolehlah tengok.

      Delete
  9. Oh ada pula telefilem Tanah Kubur. Mesti perempuan fitnah meninggal dan tahu kebenaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada, sebelum ni ada jugak kak. Kena tengok baru tahu ceritanya nanti :)

      Delete
  10. Dulu sesekali saya layan juga Tanah Kubur ni sebab suka watak Tok Adi tu.Tapi ni dah bertahun berkerat rotan dengam ASTRO tak dapat tengok dah..Layan Hip TV ja untuk tengok barita🤣🤣

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, watak tok adi dah melekat dengan Nasir Bilal Khan kan. hypptv pun okay je :)

      Delete
  11. alaaa..takda astro citra la pulak...tak dapat la nak tengok

    ReplyDelete
  12. Fiza...
    Apa khabarmu adinda...sudah beberapa hari senyap ..Gundah kanda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..adinda baik baik saja di sini. Terharu kanda bertanya. Harini baru nak menjengah blog :)

      Delete
  13. Replies
    1. Cerita dia bukan pasal hantu sangat pun uncle. Hehe...

      Delete
  14. Nasir ni sesuai betol dgn genre mcm ni kan

    ReplyDelete
  15. Tanah kubur tak pernah tak best. Yang ni confirm best tengok sinopsisnya tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn..semua cerita dia best best dan pengajaran dia tu yang penting.

      Delete
  16. tak tngok lg.. nnti nk tngk lah.. tajuk dh menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti boleh tengok ulangan. Astro mesti ada ulangannya kan.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.