Header Ads


Mache Fusion

Mache Fusion, telefilem/telemovie melayu 2021 terbaharu siaran awesome TV Malaysia. Mache Fusion lakonan gandingan Zara Zya dan Izzue Islam bersiaran pada 15 Disember 2021, Rabu jam 9.00 malam di Awesome TV saluran 123 Astro atau saluran 112 MyTV.

Telemovie Mache Fusion Awesome TV Malaysia

Telefilem : Mache Fusion
Waktu Siaran : Rabu, 5 Disember 2021, 9.00 malam
Siaran TV : Awesome TV
Penulis Skrip : Adza Emie Adenan
Pengarah : Mohd Fazli Yahya @Pali Yahya
Produksi : Mache Allstar

SINOPSIS MACHE FUSION

Sejak kecil Mahmud memang meminati bidang masakan dan bercita-cita untuk menjadi seorang Chef yang berjaya suatu hari nanti. Minatnya timbul apabila sering membantu ibunya di dapur dan dia juga membesar dengan masakan-masakan tradisional negeri kelahirannya. 

Namun semenjak Makmud merasai masakan fusion yang dimasak oleh Fatima dan Kak June iaitu persaing ibunya, hatinya mula berubah dan merancang untuk membuka sebuah gerai masakan tradisional dan fusion di kampungnya.

PELAKON MACHE FUSION

Izzue Islam
Zara Zya
Kuna Muzani
Dynas Mokhtar
Bell Ngasri

14 comments:

  1. Zara Zya pun memang berniaga kek.
    Cerita tentang dunia perniagaan masakan.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Cerita berkisarkan pasal makanan mesti fav akak, kan? :)

      Delete
  3. Menarik! Mesti kelaparan nengoknya..hahahahaa

    ReplyDelete
  4. genre baru ni kan..jarang ada drama lot cerita dunia masakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru tak baru sangat sebab sebelum ni ada jugak drama berkisarkan makanan macam cerita Aiman Hakim dan Daiyan Trisha. Best jugak cerita pasal makanan. Tapi itulah takut teringin pulak bila tengok. hehe...

      Delete
  5. Suka tengok drama macam ni sebab nanti terliur tengok food sedap sedap hahaha

    ReplyDelete
  6. Best juga drama ni sebab loghat. Apa apa drama yang ada loghat ni memang best tengok. Loghat utara ke, kelantan, terengganu, perak, negeri sembilan mesti kena tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah kan. Drama ada loghat ni lain dari yang lain memang best tengok.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.