Header Ads


Juang

Juang, sebuah filem terbaru 2022 yang menggabungkan 5 pengarah iaitu Aziz M. Osman, Yusry Abdul Halim, Matt Lai, Kabir Bhatia, Osman Ali. Bukan hanya itu, dibarisi lebih daripada 100 orang pelakon dan 200 krew perfileman tempatan. 

Filem Juang dihasilkan sebagai tanda penghargaan kepada frontliners dan semua rakyat Malaysia yang sama sama berjuang dalam pandemik COVID-19. Juang the movie release date tahun 2022 nanti.

filem juang

Filem : Juang
Tarikh Tayangan : 2022
Pengarah : Aziz M. Osman, Yusry Abdul Halim, Matt Lai, Kabir Bhatia, Osman Ali
Terbitan : Asia Tropical Films, The Film Engine, Astro Shaw, Suhan Movies

PELAKON JUANG

Zizan Razak, Zul Ariffin, Janna Nick, Izzue Islam, Vanidah Imran, Jack Lim, Sangeeta Krishnasamy, Haoren, Rosyam Nor, Dian P. Ramlee, Steve Yap, Chew Kin Wah, Azri Sabri, Adibah Noor, Cedric Loo, Luqman Hafidz, Silfeny Osman, Wanna Ali, Puteri Rayyana, Angeline Tan, Baki Zainal, Dato’ Jalaludin Hassan, Abi Manyu, Dian P Ramlee, Bohari Ibrahim, Lisdawati, Fahrin Ahmad, Pekin Ibrahim, Duwerra Mitilda, Priscilla Abby, Gadrick Chin

SINOPSIS JUANG

Diinspirasikan daripada kisah benar yang berlaku dalam situasi pandemik. Enam cerita digabungkan dalam satu filem. Berkisarkan tentang kisah-kisah petugas barisan hadapan seperti doktor, jururawat, polis, tentera, penghantar makanan dan ramai lagi.

29 comments:

  1. Harap realistik dan menjentik hati apabila menonton.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap begitulah sebab filem frontliner sebelum ni macam kurang sikit kan.

      Delete
  2. wow pelakon manthop!! Pengarah2 pun yg hebat2... tapi nak tgk kat wayang cam x kot heheh tgu msk netflix je la hehe

    ReplyDelete
  3. Tak sabar nak tengok cerita ni, gabungan beberaapa pengarah hebat!

    ReplyDelete
  4. tunggu kat astro first la. malas nak keluar tengok wayang bawa anak anak

    ReplyDelete
    Replies
    1. selesa lagi tengok kat rumah kan. boleh ulang ulang tengok.

      Delete
  5. Masya Allah..hebat² pengarah dia..teringin sangat nak tengok sebab barisan pelakon pun bukan calang2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pengarah dan pelakon hebat hebat. Harapnya filem ni hebat jugak :)

      Delete
  6. Waah pemerannya ada aktor chew kin wah 👍. Saya fans sangat Kat dia sejak main di beberapa film Indonesia . Jadi teringin sangat nak nonton film juang nih. Hopefully lah masuk Kat Netflix 😄. Masih belum mungkin datang ke Malaysia 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh peminat Chew Kin Wah rupanya. Baru saya tahu dia pernah berlakon filem Indonesia. Dah lama jugak tak nampak dia berlakon. Selamat menonton nanti ya :)

      Delete
  7. senarai nama pelakon tu buat saya teruja nak tonton

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Macam menarik tengok pengarah dan pelakon tu kan. Boleh tengok nanti.

      Delete
  9. Wah! semua pengarah tersohor.
    Macam tak sabar pulak nak tengok

    ReplyDelete
  10. harap tak hambar macam filem Frontliner di Netflix tu. kalau menarik saya sanggup ke wayang untuk menonton

    ReplyDelete
  11. hebat2 nama pelakonnya, kos besar ni

    ReplyDelete
  12. Haritu punya filem pasal Frontliner sy tak tengok.. tapi kalini bergabung 5 orang pengarah, bikin tertarik pulak.. Kena tengok ni.. huhu... Apa agaknya isi dalamtu eh...

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. Sebab ramai pengarah dan pelakon, tu yang cam best tu kan. Selamat menonton :)

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.