Header Ads


Dosa Itu Bukan Miliknya

Dosa Itu Bukan Miliknya, telefilem lakonan Alif Aziz dan Octovia Manrose disiarkan pada hari Selasa, 7 Disember 2021 pukul 9.00 malam di TV2. 

Dosa Itu Bukan Miliknya TV2

Telefilem : Dosa Itu Bukan Miliknya
Waktu Siaran : Selasa, 7 Disember 2021, jam 9:00 malam
Siaran TV : TV2 (RTM)
Penulis Skrip : Naza Manas
Pengarah : Irwan Rauf
Produksi : GUAM Teamwork Sdn Bhd

PELAKON DOSA ITU BUKAN MILIKNYA

Aliff Aziz sebagai Fitri
Octovia Manrose sebagai Munirah
Puteri Adrianna
Firdaus Nadxaman
Aman Graseka
Rafidah Jaafar
Naim Shamshol

SINOPSIS DOSA ITU BUKAN MILIKNYA

Munirah berkawan rapat dengan Fitri seorang budak lelaki yang agak lurus bendul. Segalanya berubah apabila Munirah dipaksa berkahwin dengan Fitri. 

Munirah terpaksa disebabkan dia mengandung   diperkosa oleh ayahnya Rahim. Namun, kerana merasa bersalah, Munirah sering mencari pasal agar dia diceraikan oleh Fitri.

18 comments:

  1. Mcm menarik jugk ni, lma xtgk alif aziz berlakon, wlaupun byk kontroversi, tpi lakonan boleh tahan..

    ReplyDelete
  2. Berat betul isu kes sumbang mahram.

    ReplyDelete
  3. Kes ngeri gerun ni, susah tonton juga terutama dengan generasi lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat ngeri. Kes yang kerap berlaku dalam masyarakat. Tak dibendung makin melarat.

      Delete
  4. Replies
    1. Pengakhiran yang baik semestinya kalau dalam drama ni.

      Delete
  5. Drama baru.. baca sinopsisnya macam berat..

    ReplyDelete
  6. akak pernah tgk drama ni dolu. siaran berulang di tv.
    sedih. sumbang mahram :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isu sumbang mahram ni kesian pada mangsa yang tak bersalah.

      Delete
  7. Haa.. ini yg dulu dorang ada kontroversi sama tu.. Kan... Fuh.... Mantapp.. sekarang memasing dah ke arah yang lebih baik... Gituh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu lah tu nona.
      Bagus lah berubah kepada yang lebih baik.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.