Header Ads


Projek Kopi Di Mydin Seremban 2

Balik dari staycation, terus pergi ambil anak buah di Terminal One dan bermalam lah beberapa hari dirumah saya. Itu yang lepas cuti tak jengah blog sangat. Tak sempat juga saya nak jalan jalan cari makan sekitar Port Dickson.

Anak buah pun tak makan tengahari lagi. Kebetulan nak beli barang, jomlah kita pergi Mydin. Isi tanki perut dulu di Food Court Mydin. Kami makan nasi ayam penyet je cepat sikit penyediaannya. 

Lepas makan, perasan ada kedai kopi hipster berdekatan food court. Projek kopi namanya. Macam-macam nama kopi sekarang eh. Kedai pun menarik dan tertarik rasa nak membeli.

Projek Kopi Di Mydin Seremban 2

Chalkboard ni pun menarik. Kemain eh berpick up line. Tapi kenapa sedih bunyinya.

Projek Kopi Di Mydin Seremban 2

Macam biasa saya order Iced Mocha dan anak buah entah order apa entah. Ada vanilla gitu lah. Kopi mesin ni mana boleh tak sedap. Sedap! Boleh repeat beli akan datang.

Projek Kopi Di Mydin Seremban 2

Sedap dan berbaloi membeli. Inilah bahaya kalau keluar rumah. Asal nampak kopi je mesti nak cuba. 

34 comments:

  1. Kan... skrg ni berlumba2 kedai2 kopi hipster ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyeeee.. merata rata orang jual kopi. Macam macam nama adaaa

      Delete
  2. Pickup line luahan hati, catchy juga tu, nanpak sedap pekat kopinya.. Anak buah datang, seronok, sibuk sikit kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luahan hati yang berduka lara pulak tu kan. Yep, pekat memikat kopinya. Ada tetamu kena lah spend masa sama sama.

      Delete
  3. Selamat mengopi
    Jangan sampai tak boleh tidur

    ReplyDelete
  4. Kopi hipstur, yang paling masuk tekak is kopi itam kampung tapi bukan kopi pak belalang. Sedap eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kopi klasik tiada tandingan. Tersedap! Kopi hipster ada sedap tersendiri.

      Delete
  5. Luar biasa pickupline dia. Hu3
    Selamat berprojek kopi. Semalam baru minum kopi. Tapi sendiri bikin jelah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasal. Lain macam. Biasa sweet sweet gitu kan. Kopi buat sendiri pun sodap.

      Delete
  6. banyak betul kedai kopi sekarang ni. Tapi anak anak tak suka minum kopi. lepak mamak je lah minum teh terik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, merata rata kedai kopi. Okaylah tu tak suka kopi. Jimat sikit duit omak eh. Teh tarik pun best gak layan.

      Delete
  7. pickupline sedih pulak dia bagi sebab begitulah cinta. tak selalunya manis. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasalnya. Pertama kali jumpa pickup line sedih. Ala ala kopi pahit gitu kan.

      Delete
  8. skarang pelbagai kedai kopi..nmpk menarik tu

    ReplyDelete
  9. Kawasan rumah saya dekat kampung, macam macam jenis kedai kopi adaaa. Sampai pening customer nak pilih kedai mana hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..boleh mengopi selalu tu. Best tu lepak tepi pantai sambil mengopi.

      Delete
  10. Memang pahit bila kopilih dia...
    Pandai pula depa memancing untuk membaca punchline depa kan..
    hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih pahit dari kopi..huhu
      Memang bijak depa buat marketing.

      Delete
  11. Kannn terutama kalau ada nampak whipping cream dia..
    Aduhh terliur dibuatnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dah kacau kacau sebati tu sedap betul rasa kopi, kan.

      Delete
  12. Sedihnyaaaa pickup line..AAAA..nak minum pun sayuuuu lahh..HHAHAA..
    Nmapak sedapp ehh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu kenapa dia letak pickup line sedih. huhu..
      Mujurlah kopi dia tak menyedihkan. Hee

      Delete
  13. Akak macam tidak tahu pilih kopi apa sedap di tempat kopi hipster.
    Sedap boleh ulang lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasanya memang camtu, saya kadang order yang sama je kak mana mana kedai kopi. Tak tahu nak order yang mana.

      Delete
  14. kopi is best!
    semlm baru breakfast dgn asben di coffee bean.
    menarik ni projek kopi. lama giler tak jejak mydin s2 ni.
    dulu selang 2-3 hari mesti gi, lunch.
    ofis akak dulu kat kastam sebelah tu je, fiza. dekat naw naw.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kopi dah jadi sahabat baik dah. Ohh kesahnyaa kak aida keja area situ dulu. Memang rajinlah singgah Mydin kalau dah dekat. Foodcourt sana pun banyak makanan sedap.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.