Saka MySejahtera

Saka MySejahtera, telefilem Astro Citra seram sabtu 2021 bersiaran pada 27 November, jam 9:00 malam di Astro Citra saluran 108. Telefilem Saka MySejahtera dibintangi pelakon Zahiril Adzim, Aziz M.Osman, Atikah Suhaime, Fadhli Masoot, Azhari Zain, Bohari Ibrahim, Tuan Asmawi dan ramai lagi.

Telefileem Saka MySejahtera Astro Citra

Telefilem : Saka MySejahtera
Waktu siaran : 27 November 2021 (Sabtu), jam 9:00 malam
Siaran TV : Astro Citra (CH108)
Penulis skrip : Epy Kodiang
Pengarah : Azhari Zain
Produksi : Arie Zaharie Production Sdn Bhd

SINOPSIS SAKA MYSEJAHTERA

Di sebuah kampung di musim pandemik, tiba tiba digegarkan dengan gangguan hantu dan saka secara besar-besaran. Hantu dan saka itu sering menganggu orang kampung yang tidak mengikut SOP. Remy, seorang pemuda kampung dan merupakan anak kepada tok penghulu memulakan penyiasatan.

Siapakah dalang di sebalik semua kejadian tersebut?

PELAKON SAKA MYSEJAHTERA

Zahiril Adzim
Aziz M.Osman
Atikah Suhaime
Fadhli Masoot
Azhari Zain
Bohari Ibrahim
Tuan Asmawi


34 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. Replies
    1. Haha..hantu kacau orang tak ikut SOP. Memang kelakar bunyinya.

      Delete
  2. Replies
    1. Itu dah pasti. Cerita komedi ni best lah jugak tengok.

      Delete
  3. Kelakar ceritanya ye Fizah. Ingatkan apa saka MySejahtera tu hihihiii. Rupanya telefilem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampaknya begitulah. Cerita komedi. Kann..kontroversi tajuknya pun.

      Delete
  4. ahhahah...mysejahtera pun boleh jadi subjek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..pun boleh. Dah habis fikir tajuk. Mungkin nak relate dengan keadaan sekarang jugak kot.

      Delete
  5. Macam cerita kelakar je..
    Remy klau berlakon lawak leh tahan gak lucu dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya memang komedi tu. Remy mana tu ye? Remy tu watak dalam cerita. Tak pasti siapa yang pegang watak tu.

      Delete
  6. Ini hantu yang mengikuti peredaran masa. Hehe

    ReplyDelete
  7. Cekap sungguh letak tajuk mysejahtera, duk search jugak tentang mysejahtera sejak booster jap ni hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak relate dengan keadaan sekarang kot. Akak nak apply booster dose ye?

      Delete
  8. Laaaa...saka mysejahtera plak dah...macam- macam erk

    ReplyDelete
  9. Orang Kodiang yang tulis skrip.Macam best ja.Nama Kodiang tu teringat arwah Pak Yus..

    ReplyDelete
  10. haha..baca tajuk pun dah gelihati...pening KKM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...kira okay tu kak sebab saka ni membantu KKM membanteras mereka yang tak jaga SOP.

      Delete
  11. Macam kelakar juga drama ni . Hantu2 akan berkeliaran bg sesiapa yg xpatuhi sop

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep, genre seram komedi ni. Bagus hantu hantu ni ingatkan orang tak ikut SOP. hehe...

      Delete
  12. Menarik dan mesti kelakar ni.. habislah orang yang tak ikut SOP tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah boleh agak kan cerita ni kelakar. Haha..tak pasal pasal hantu kacau orang tak ikut SOP.

      Delete
  13. Okey, belum apa-apa akak dah gelak dulu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni mesti gelak sebab saka menghantui orang yang tak ikut SOP, kan? Hehehe...

      Delete
  14. Ini mesti mansia nyamar jadi hantu suruh ikut SOP.
    Hehe kalau kejadian benar mesti kecoh masuk suratkhabar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Kalau ada in realiti, agaknya semua patuh SOP terus 😅

      Delete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال