Proksi

Proksi, sebuah filem aksi lakonan Bront Palarae, Remy Ishak, Rosyam Nor, Faizal Hussein, Siti Saleha, Sangeeta Krishnasamy, Susan Lankester dan ramai lagi.

Filem Proksi ditayangkan pada 18 November 2021 di saluran 480 Astro First arahan Zulkarnain Azhar terbitan FEG.

filem proksi astro malaysia

Filem : Proksi
Tarikh tayangan : 18 November 2021
Siaran TV : saluran 480 Astro First
Pengarah : Zulkarnain Azhar
Produksi : FEG

SINOPSIS PROKSI

Mengisahkan tentang kehidupan seorang penggodam bernama Aman (Ashraff Sinclair) dan rakannya Sam (Bront Palarae). Mereka berdua mendapati penggodam misteri dikenali sebagai Carrie telah mencuri data sensitif tentang Malaysia dan mahu menggunakannya untuk mengancam keamanan dan kestabilan negara. Aman dan Sam berusaha menyelamat data dan maklumat rahsia negara.

PELAKON PROKSI

Bront Palarae sebagai Sam
Ashraf Sinclair sebagai Aman
Remy Ishak sebagai Aqil
Sangeeta Krishnasamy sebagai Elle
Susan Lankester sebagai Ms. Rose
Rosyam Nor sebagai Remy
Faizal Hussein sebagai Mr. Roy
Siti Saleha sebagai Diana
Adrianna Qasmia sebagai Arissa

24 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. dah lamaaa tak tengok remy berlakon . macam menarikk niii

    ReplyDelete
  2. best kalau kisah mcm ni.. ada susan lankester pulak tu... mmg legend lah

    ReplyDelete
  3. bila la penggambaran filem ini kan sebab tahun lepas kan ashraf meninggal dunia

    ReplyDelete
  4. pelakon hebat, idea tu dah cantik. harap hasil filemnya pun memuaskan hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapnya begitulah Sal. Rugi kalau pelakon hebat tapi ceritanya tak hebat.

      Delete
  5. Patutlah tgk poster tu nampak mcm muka Ashraf brlah kiri, muka bront belah kanan. Bila baca nama pelakon mmg betullah.

    Besar2 gak nama dlm cerita ni.. Belanja besar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, betul tu. Belanja besar dan semoga keuntungannya besar jugaklah.

      Delete
  6. tak sabar nak tengok sebab barisan pelakon dia bagus belaka

    ReplyDelete
  7. Cerita pasal penggodam. Mesti garapan penuh aksi.
    Oh mungkin ini lakonan terakhir arwah Ashraf Sinclair.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harapnya cerita pun menarik.
      Mungkin jugaklah tu kak, lakonan terakhir arwah.

      Delete
  8. WAH..awah ashraf sinclair masih ada lagi masa ni...mesti dh buat lama citer ni tapi blom ditayangkan

    ReplyDelete
  9. Movie lama ni tp tak pernah tahu pun.. arwah pun dh lama meninggal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, movie dah lama shooting cuma baru ditayangkan kot rasanya.

      Delete
  10. Al Fatihah buat Ashraff Sinclair.... Rindu nak tengok beliau beraksi

    ReplyDelete
    Replies
    1. اَللهُمَّ اغْفِرْلَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ

      Delete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال