Header Ads Widget

New Stories!

6/recent/ticker-posts

Chapter 3 : Hello March!

Hello March! Sampai lah kita dimuka Surat 60/365 tahun 2021. 

1 March hari ni persekolahan secara bersemuka bermula diseluruh Malaysia untuk murid tahun satu dan dua. Tahun tiga, empat, lima dan enam bakal menyusul mula sekolah 8 Mac nanti.

Masih dalam zaman kegemilangan COVID-19 ni, kita belum boleh nak merancang apa-apa lagi. Sebab plan PKP, PKPB, PKPP dan PKPD pun sentiasa berubah mengikut keadaan. 

Jadi, kita go with the flow je lah ye. Semoga dipermudahkan segala urusan mak-mak menguruskan persekolah anak-anak. Pasti hari ni hari yang sibuk.

march month

Hope : When was the last time you did something for the first time? Why don't you explore new adventure? Who knows you smallest step in the right direction might end up being the biggest step of your life!

Cuti Umum Bulan March 2021/ Holidays in March 2021

4 Mac (Khamis) Hari Ulang Tahun Pertabalan Sultan Terengganu (Terengganu)
11 Mac (Khamis) Israk dan Mikraj (Kedah, N. Sembilan, Perlis & Terengganu)
23 Mac (Selasa) Hari Keputeraan Sultan Johor (Johor)

march month
venture outside your comfort zone.
The rewards are worth it.
-Rapunzel-

Post a Comment

12 Comments

  1. Nice sharing :)
    Selamat besekolah bagi mereka yang kembali bersekolah :)

    ReplyDelete
  2. Hello march rabu ni rabia exam spa tau. Wish me good luck .

    ReplyDelete
  3. Anak² akak Tak sekolah lagi. Tiba² Ahad tempat akak jadi red zone. Petang semalam dapat mesej dari pihak sekolah yang maklumkan sekolah tutup. Sian anak2 dah excited nak ke sekolah.

    ReplyDelete
  4. Haha.sekarang memang malas nak merancang apa-apa. Kang dah beria apply cuti semua, kena berkurung lagi. So rilek-rilek jela. Jalan la dekat-dekat walaupun jemu

    ReplyDelete
  5. cantiknya doodle tu..boleh buat kaler2...hihihi

    sekejap je kan masa berlalu..dah masuk mac dah!

    ReplyDelete
  6. bulan mac = bulan cintaku eh ehhh hahaha

    cuti & wfh x ada rasa apa2 hahahaah

    ReplyDelete
  7. salam bulan tiga hehehe... alamak 2 bln lagi nak puasa.. erkk

    ReplyDelete
  8. Mac datang lagi. Hari ini rasa macam tak cukup tangan & kaki hihihiiii. Banyak benda nak dikejar. Syukurlah semua dapat.

    ReplyDelete
  9. Akhirnya saya tahu byk terjejas tapi saya kesian student yang dah lama tak ke sekolah

    ReplyDelete
  10. Rasanya perkara baru akak buat? Macam tiada pula.
    Nanti fikir. Helo Fiza :)

    ReplyDelete
  11. 23 Mac birthday atie sama dgn sultan Johor.. waaaa

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.