Header Ads

Luna Lights Wonderland 2.0 Kini Di Negeri Sembilan


Luna Lights Wonderland 2.0 Kini Di Negeri Sembilan. Luna Lights Wonderland 2.0 dikatakan paling besar di Malaysia 2023 yang di iktiraf oleh Malaysia Book Of Record. 3 Kali lebih besar daripada stesen Putrajaya.

Luna Lights Wonderland 2.0 Kini Di Negeri Sembilan

Luna Lights Wonderland 2.0 kini mula Tour Malaysia di 10 stesen, iaitu 10 negeri. Negeri Sembilan merupakan stesen kedua.

Luna Lights Wonderland 2.0 Kini Di Negeri Sembilan

Apa yang menarik di Luna Lights Wonderland 2.0

1. Terdapat mascot Terbesar di Malaysia iaitu MASCOT LUNA dengan ketinggian 11 meter

Luna Lights Wonderland 2.0 Kini Di Negeri Sembilan

2. Mempunyai 5 Tema

Luna Lights Wonderland 2.0 Kini Di Negeri Sembilan

  • SPACE
  • AQUATIC
  • ANIMAL
  • ROMANCE
  • FOREST

3. Dipenuhi dengan 850,000 biji LED blinking

Luna Lights Wonderland 2.0 Kini Di Negeri Sembilan

4. Terdapat Ruang Picnic LED

5. Aurora River

6. "TREE OF LIFE" 18 metres tinggi

Luna Lights Wonderland 2.0 Kini Di Negeri Sembilan

7. Terowong "LOVE"

8. Terowong "STARWARS"

9. Terowong "AVARTA"

10. Gerai Makan / Pemainan

11. Photo Booth


Luna Lights Wonderland 2.0 Seremban, Negeri Sembilan

Lokasi : Taman Malaysia Seremban
Tempat Parking : Royal Gallery Tuanku Ja'afar
Tarikh : Jumaat, 25 Ogos 2023 sehingga Ahad, 24 Sept 2023
Masa : 7:00 malam - 12:00 tengah malam

Harga Ticket Luna Lights Wonderland 2.0

Dewasa : RM 15.00
Kanak (12 dan ke bawah) : RM 8.00

Pembelian tiket di tempat event.

Untuk maklumat lanjut boleh rujuk di facebook Luna Light Wonderful Malaysia

sumber info dan gambar : fb Luna Light Wonderland Malaysia

16 comments:

  1. Menarik ni Fiza, siap ada 5 tema. Akak nak tengok tema forest dia buat macam mana.
    Kalau ada kesempatan, teringin jugak nak pergi ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam best kan kak. Kot ada balik Nismilan dalam tempoh waktu tu, bolehlah singgah sebentar tengok tengok.

      Delete
  2. ada nampak diaorang mcm setting something kat area selalu MA jogging tu.. yg ni lo kot, sbb siang x nampak la lampu2 nya..leh bawak Ibu ni. Ibu suka lampu2....

    ReplyDelete
  3. betul la menarik. ada masa boleh singgah ni.
    thanks for sharing.

    ReplyDelete
  4. Duuuh cantiiiiik sangat. Sayang saya belum ada planning ke Malaysia lagi , tahun ini dah 2x kesana ๐Ÿ˜‚. Tahun depan rasanya dah tak ada yaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..Ada rezeki dan kesempatan bolehlah datang lagi.

      Delete
  5. Sesuai dikunjungi oleh kaki tiktok dan instafamous.. Haha

    ReplyDelete
  6. Wah..menarik..akak baru tau ni..hari2 balik kerja memang ada nampak la mcm construction...eh nanti nak pi la kalau dah bukak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esok dah boleh pergi kak. Menarik sangat kan. Jomlah kita pergi nanti.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.