Header Ads

LIRIK, MAKNA, CHORD DAN MUZIK VIDEO LAGU RAYUAN PEREMPUAN GILA - NADIN AMIZAH


Lagu Rayuan Perempuan Gila nyanyian Nadin Amizah, seorang penyanyi Indonesia sedang membanjiri media sosial. Buka instagram, buka TikTok lagu ni je yang keluar. Rupanya lagu Rayuan peremuan gila ni tengah trending. Irama lagu Rayuan Perempuan Gila di media sosial telah diremixkan dan dipercepatkan daripada lagu asalnya.

Rayuan Perempuan Gila

release pada 23 Jun 2023 yang lalu Lagu Rayuan Perempuan Gila hadir dengan irama yang perlahan dan rasa tenang dari lantunan suara syahdu Nadin Amizah yang berumur 23 tahun dengan iringan gitar akustik. Lirik lagu Rayuan Perempuan Gila ditulis sendiri oleh Nadin Amizah bersama dengan Lafa Pratomo.

Makna "Rayuan Perempuan Gila"

Lagu Rayuan Perempuan Gila merupakan isi hati penyanyi Nadin Amizah sendiri yang menceritakan tentang hubungannya dengan seseorang pemuda di masa lalu dimana perhubungan ini mempunyai pengaruh buruk terhadap keadaan mentalnya.

Rayuan Perempuan Gila menggambarkan perasaan seorang perempuan yang merasa insecure dengan orang yang benar-benar mencintainya. Ia percaya bahawa dirinya adalah perempuan yang sukar dicintai.

Maka dengan putus asa ia terus merayu kekasihnya untuk tetap mencintainya, meski dengan tajam buruk yang ia punya.

Lirik lagu Rayuan Perempuan Gila - Nadin Amizah

Pencipta lirik : Nadin Amizah
Pencipta Melodi & Chord : Nadin Amizah & Lafa Pratomo

[Verse 1]
Menurutmu berapa lama lagi kau kan mencintaku?
Menurutmu apa yang bisa terjadi dalam sewindu?
Bukan apa, hanya bersiap, tak ada yang tahu, aku takut
Tak pernah ada yang lama menungguku sejak dulu

[Pre-Chorus]
Yang terjadi sebelumnya
Semua orang takut padaku

[Chorus]
Memang tidak mudah
Mencintai diri ini
Namun aku berjanji
Akan mereda seperti semestinya

[Verse 2]
Menurutmu apa benar saat ini kau masih mencintaku?
Menurutmu apa yang bisa dicinta dari diriku?
Bukan apa, hanya bersiap, tak ada yang tahu, aku takut
Tak pernah ada yang lama menungguku sejak dulu

[Pre-Chorus]
Yang terjadi sebelumnya
Semua orang takut padaku
[Bridge]
Panggil aku perempuan gila
Hantu berkepala, keji membunuh kasihnya
Penuh ganggu di dalam jiwanya
Sambil penuh cinta diam-diam berusaha
Selalu tahu akan ditinggalkan
Namun demi Tuhan aku berusaha!

[Chorus]
Memang tidak mudah
Mencintai diri ini
Namun aku berjanji
Akan mereda seperti semestinya

[Outro]
(Memang tidak mudah)
(Mencintai diri ini)
(Namun aku berjanji)
(Akan mereda seperti semestinya)

Chord Rayuan Perempuan Gila - Nadin Amizah

[Intro]
[C] [Cm] [G] [Bbm] [Am] [D]

[Verse 1]
Menurutmu [G] berapa lama lagi kau [G7] kan mencintaiku?
Menurutmu [Em] apa yang bisa terjadi [D] dalam sewindu?
Bukan apa, [G] hanya bersiap, tak ada yang tahu, [G7] aku takut
Tak pernah [C] ada yang lama [Em] menungguku [D] sejak dulu

[Pre-chorus]
Yang terjadi [C] sebelumnya
Semua [Bbm] orang takut [D] padaku

[Chorus]
Memang [G] tidak [Bm] mudah
Mencintai [Am] diri ini [D]
Namun [G] aku berjanji [Bm]
Akan mereda [Am] seperti [D] semestinya

[Verse 2]
Menurutmu [G] apa benar saat ini kau masih [G7] mencintaiku?
Menurutmu [Em] apa yang bisa dicinta dari [D] diriku?
Bukan apa, [G] hanya bersiap, tak ada yang tahu, [G7] aku takut
Tak pernah [C] ada yang lama [Em] menungguku [D] sejak dulu

[Pre-chorus]
Yang terjadi [C] sebelumnya
Semua [Bbm] orang takut [D] padaku

[Bridge]
Panggil [C] aku [Cm]perempuan [G] gila
Hantu [C]berkepala [D], keji [G] membunuh [Dm] kasihnya [G]
Penuh [C] ganggu di [Cm] dalam jiwanya [G]
Sambil [C] penuh cinta [D] diam-diam [G] berusaha
Selalu [C] tahu [Cm] akan [Bm] ditinggalkan [Em]
Namun [A] demi tuhan aku [D] berusaha!

[Chorus]
Memang [G] tidak [Bm] mudah
Mencintai [Am] diri ini [D]
Namun [G] aku berjanji [Bm]
Akan mereda [Am] seperti [D] semestinya

[Outro]

Memang [G] tidak [Bm] mudah
Mencintai [Am] diri ini [D]
Namun [G] aku berjanji [Bm]
Akan mereda [Am] seperti [D] semestinya

[C] [Bm] Bb [Am] [D] [G]

Muzik Video Rayuan Perempuan Gila - Nadin Amizah


sumber : YouTube Nadin Amizah

4 comments:

  1. Saya tengah repeat lagu ni sebab sedap je bunyi melodi dia. Tapi mcm seram jugak part hantu berkepala tu ๐Ÿ˜‚ search maksud lagu jumpa entry ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan melodi dia..vibes lagu lama.
      Kann..tiba macam seram ada perkataan tu

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.