Header Ads


Telefilem Appa

Telefilem Appa dibintangi pelakaon Redza Rosli, Din Maidin, Azizah Mahzan, Zaid Omar dan ramai lagi bersiaran pada hari Ahad, 27 Februari 2022 jam 2:30 petang di TV Okay. 

Telefilem Appa

Telefilem : Appa
Waktu Siaran : Ahad, 27 Februari 2022, jam 2:30 petang
Siaran TV : TV Okey
Penulis skrip : Rehal Nuharis
Pengarah : Rehal Nuharis
Produksi : Dear Creative Media Sdn Bhd

PELAKON APPA

Redza Rosli sebagai Ibrahim
Jay Iswazir sebagai Isa
Azizah Mahzan sebagai Asmah
Din Maidin
Zaid Omar
Jasper Supayah
Fizo Thomas
Akmal Ahmad
Shah Kimin

SINOPSIS APPA

Mengisahkan tentang kerinduan dan pengorbanan seorang bapa terhadap anaknya. Saat meniti bahagia, Ibrahim dikejutkan dengan kenyataan dia bukan anak kandung keluarga itu. Sedih dan kecewa bermain di hati Ibrahim

Biar pun berbeza budaya, Ibrahim nekad untuk mencari ayah kandungnya. Berat untuk Asmah lepaskan anak angkat yang sudah dianggap seperti anak itu. 

Berjayakah Ibrahim menemui Appa? 
Adakah berbeza budaya tetap memberikan mereka bahagia?

8 comments:

  1. Alaaa.. mesti sedih nanti. Mahu berhingus dibuatnya kalau kisah yg macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat agak juga telefilem ni sedih. Bab kekeluargaan ni kalau sedih sedih berkaca jugak mata ni. Tak mampu nak tahan perasaan kadang.

      Delete
  2. mesti sedih ni.. busyra kalau tngok confirm menangis.. huhu. jenis cepat keluar air mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak macam tu jugak, cerita sedih. Kena sediakan tisu sesiap.

      Delete
  3. Cerita yang boleh buat kita "overhaul" mata

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.