Header Ads


Filem The Assistant

The Assistant, sebuah filem Malaysia terbaru bergenre aksi lakonan Hairul Azreen dan Iedil Dzuhrie Alaudin. Filem The Assistant akan mula ditayangkan pada 19 Mei 2022 di pawagam nanti.

Tayangan perdana dunia filem The Assistant juga bakal ditayang di Festival Far East Udine ke 24.

filem the assistant 2022 full movie

Filem : The Assistant (ACT 2 Pictures)
Tarikh Tayangan : 19 Mei 2022
Pengarah : Adrian Teh
Produksi : Act 2 Pictures
Genre : Aksi

PELAKON THE ASSISTANT

Iedil Dzuhrie Alaudin sebagai Zafik
Hairul Azreen sebagai Feroz
Henley Hii sebagai Sam
Farali Khan sebagai Sofia
Chew Kin Wah
Coby Chong

SINOPSIS THE ASSISTANT

Mengisahkan tentang Zafik (ledil Dzuhrie Alaudin), seorang lelaki yang terpaksa meringkuk di dalam penjara atas kesalahan yang tidak dilakukan olehnya.

Selepas hilang segalanya, dia bertemu Feroz (Hairul Azreen) yang sering muncul pada tepat pada waktunya.

Adakah Zafik berjaya merungkai motif sebenar Feroz?

12 comments:

  1. Lama dah tak tengok lakonan Iedil. Hairul Azreen ni pula kalau berlakon, mesti kebanyakannya bawah arahan Adrian Teh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia pun bagus jugak berlakon kan. Cuma tak banyak drama lakonan dia. Banyak terjebak dalam filem. Itulah, dah biasa JV kot.

      Delete
  2. Apa motif sebenar Feroz yang sering muncul tepat pada waktunya itu? Nampaknya kena tontonlah untuk dapat jawapannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dalam kesusahan mesti Feroz muncul membantu kot. Hehe..itu apa yang saya fahamlah :)

      Delete
  3. Oh cerita udang sebalik mi, suspense, thrill juga, tula tajuk gah Hollywood :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita aksi dan thriller ni best jugak tengok. Curious nak tahu kisahnya.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.