Header Ads


Filem The Disappearance Of Irdina Adhwa

The Disappearance of Irdina Adhwa, sebuah filem inspirasi daripada filem Friday The 13th dan Tomb Raider arahan anak jati Sabah, Kyle A. Halim.

Filem The Disappearance of Irdina Adhwa dibintangi pelakon Alicia Amin, Syazuwan Hassan, Josiah Hogan dan ramai lagi akan ditayangkan pada 24 Februari 2022 di saluran 480 Astro First.

Filem The Disappearance Of Irdina Adhwa Astro First

Filem : The Disappearance Of Irdina Adhwa
Tarikh Tayangan : 24 Februari 2022
Siaran TV : Astro First 480
Pengarah : Kyle A. Halim
Produksi : Kotaki Studios Sdn Bhd
Genre : Thriller

PELAKON THE DISAPPEARANCE OF IRDINA ADHWA

Alicia Amin sebagai Sofia Arianna
Syazuwan Hassan sebagai Daniel Farhan
Josiah Hogan sebagai Izdan Adhwa
Bulan Terry sebagai Amanda
Melanie Tan sebagai Natasya
Abbas Mahmoud sebagai Adam Zikri
Nafiz Muaz
Nelissa Nizam
Hasmira Azmi

SINOPSIS THE DISAPPEARANCE OF IRDINA ADHWA

Mengisahkan Sofia menyertai tujuh rakan kolej bercuti dan berkelah sebaik majlis graduasi selesai. Namun, berlaku kejadian tidak diingini dan diselubungi misteri apabila salah seorang rakannya terbunuh ketika mereka menginap di sebuah rumah peranginan pada malam pertama.

Bagaimanapun, Sofia dan rakan-rakannya terperangkap dalam rumah peranginan berkenaan dan tidak boleh keluar minta pertolongan untuk menyelamatkan diri.

10 comments:

  1. konsep menarik. harap excecution pun bestlah jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok poster pun macam menarik dan curious nak tahu ceritanya. Kalau tak best tak tahu lah.

      Delete
  2. Alamak kenapa pula tak boleh nak keluar selamatkan diri tu..suspen pulak dah cerita nih.

    ReplyDelete
  3. Kira rumah itu kurung mereka. Misteri tidak boleh minta tolong.

    ReplyDelete
  4. Hari inilah tarikh ditayangkan.
    Weekend ni bolehlah tengok tak mahu diselubungi misteri hehehee

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.