Header Ads

Filem Qodrat Di Pawagam 24 November 2022


Filem Qodrat, sebuah filem Indonesia bergenre seram aksi release date pada hari Khamis, 24 November 2022 di pawagam seluruh Malaysia. 

Filem Qodrat telah mencetuskan fenomena sejak ditayangkan di bioskop Indonesia sejak 27 Oktober 2022 yang lalu. Dikatakan Filem Qodrat filem terpaling seram di Indonesia untuk tahun 2022 ini dibintangi pelakon popular Indonesia, Randy Pangalila, Vino G. Bastian, Marsha Timothy dan ramai lagi.

filem qodrat di pawagam malaysia 24 november 2022
Filem Qodrat, arahan Charles Gozali

FILEM QODRAT

Waktu tayangan : 24 November 2022
Penulis skrip : Gea Rexy, Asaf Antariksa, Charles Gozali
Pengarah : Charles Gozali
Produksi : Rapi Films, Magma Entertainment, Ideosource Entertainment, Astro Shaw, Caravan Studio dan Dunia Mencekam Productions
Genre : Seram aksi

PELAKON FILEM QODRAT

Vino G Bastian sebagai Ustaz Qodrat
Marsha Timothy sebagai Yasmin
Maudy Effrosina sebagai Asha
Randy Pangalila sebagai Zafar
Cecep Arif Rahman sebagai Rochim
Keanu Azka Briansyah sebagai Alif Amri
Jason Bangun sebagai Alif Al Fatanah
Pritt Timothy sebagai orang tua di sel
Whani Darmawan sebagai warden dirasuk
Agla Artalidia sebagai Tanti
Adelheid Bunga sebagai Jihan
Rezca Syam sebagai Ilham Amri
Eduwart Manalu sebagai Suami Tanti
Ricky Saldan sebagai Kobar
Yayu Unru

SINOPSIS FILEM QODRAT

Berpuluh-puluh tahun lalu, Ustaz Qodrat (Vino G. Bastian) selaku pemilik ilmu ruqyah gagal merawat anaknya sendiri, Alif Al-Fatanah (Jason Bangun) yang dirasuki suatu syaitan bernama Assuala.

Qodrat pun memutuskan untuk pulang ke pesantren asalnya. Namun, ketika sampai di sana, Qodrat jatuh kebingungan kerana pesantren tersebut diisi gangguan-gangguan yang tak dapat dijelaskan.

Hal ini mengakibatkan Qodrat perlu meruqyah Alif Amri (Keanu Azka), anak bongsu Yasmin (Marsha Timothy), yang memiliki nama sama dengan arwah anaknya

4 comments:

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.