Header Ads

Filem Belenggu Di Pawagam 24 November 2022


Tonton Filem Belenggu (Barbarian Invasion) mula ditayangkan pada 24 November 2022 di pawagam seluruh Malaysia. Filem Belenggu dibintangi Bront Palarae, Tan Chui Mui, Pete Teo, James Lee, Nik Hadiff Dani, Zhiny Ooi, Mano Maniam, Wai Hoong dan ramai lagi.

Filem Belenggu Di Pawagam 24 November 2022
Filem Belenggu, sebuah filem Tan Chui Mui

FILEM BELENGGU

Tarikh Tayangan : 24 November 2022
Penulis skrip : Tan Chui Mui
Pengarah : Tan Chui Mui
Produksi : Da Huang Pictures
Genre : Aksi, Drama

PELAKON FILEM BELENGGU

Bront Palarae sebagai Adnan
Tan Chui Mui sebagai Lee Yoon Moon
Pete Teo sebagai Roger Woo
James Lee sebagai Master Loh
Wai Hoong Wong sebagai Ah Hoong/ Assassin
Zhiny Ooi sebagai Cathy
Nik Hadiff Dani sebagai Yu Zhou
Mano Maniam sebagai Monk
Clarence Chua sebagai Tuah
Aaron Chung sebagai Alywnn
Cassandra J Poyong sebagai Ah Mei
Lim Xue Qian sebagai Snakehead
Doris Par sebagai Mai
Chua Jing Xuan sebagai Ah Ling/ Singer/ Crew
Ayez Shaukat Fonseka sebagai Kidnapper 2 (Wolf)

SINOPSIS FILEM BELENGGU

Moon Lee, pelakon pemenang anugerah yang terkenal, telah menjadi ibu sepenuh masa setelah bercerai dan bersara.

Terdesak untuk mendapatkan kembali kepercayaan dirinya, dia telah mengambil peluang bekerja dengan kolaborator lama, pengarah Roger Woo, sekali lagi. Tapi kali ini, Roger Woo menjadikannya sebagai pelakon utama dalam filem seni mempertahankan diri.

Watak itu memerlukan latihan yang luas dan walaupun Moon pada awalnya tidak pasti mengenainya, dia meninggalkan anak lelakinya yang masih muda dalam jagaan pembantu Roger dan fokus menjalani latihan yang tidak akan dapat dilupakan.

Sebaik sahaja dia mula mendapatkan kepercayaan diri, Roger memberitahunya satu-satunya cara filem ini dapat bergerak maju adalah dengan menjadikan bekas suaminya, Julliard, sebagai pelakon utama lelaki.

4 comments:

  1. Alahai kenapa tak banyak promosi ya? ada Bront tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pastilah kenapa tak ada promo. Boleh layan filem ni macam menarik je. Lagi lagi ada Bront kan.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.