Header Ads

Epal Hijau Colek Kuah Rojak


Mulut rasa sunyi tiba-tiba. Mata pun mula macam nak lelap. Ahh..sudah, tanda tanda mengantuk dah tiba. Tak boleh jadi ni. Ada kerja yang perlu diselesaikan.Berhenti buat kerja kejap, pergi dapur membelek belek stok makanan yang ada.

Haa..ada buah epal! Macam sedap je buah epal cicah kuah rojak. Kan! Terus kecur air liur. Ambil epal potong kecil kecil dan curahkan kuah rojak kak situ.

Bila Ambil buah epal, potong kecil dan curahkan kuah rojak Kak Siti beli di kedai Buah Hijau masih berbaki lagi dalam peti ais. Buah mangga dah habis, buah epal pun boleh epal lah. Asalkan ada masam-masam rangup-rangup gitu. Epal pun kita bedal lah.

Epal Hijau Colek Kuah Rojak

Segar terus biji mata pekena kuah epal hijau masam masam dengan kuah rojak manis pedas. Tak jadi nak mengantuk terus. Tapi itulah, dah habis makan sambung mengantuk semula. Apooo...

Kalau dah mengantuk ubatnya tidur je. Minum kopi pun tak jalan. Dah imune! Kadang membantu, kadang tidak...

12 comments:

  1. Kreatif kan kita ni Fizah. Apa saja yang ada di dapur semua boleh bedal, tambah itu ini terus ngap masuk mulut๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah..kena kreatif berfikir luar kotak gitu. hehehe...

      Delete
  2. kita sama. da tak lut dah kopi kala mengantuk, fiza.
    tido aje jawapannya ha ha ha...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Sedap Kak Nor. Tak ada mangga kita bedal epal hijau. hehe...

      Delete
  4. Di rumah otak kena ligat fikir bab makanan ni supaya tak terjadi pembaziran.

    ReplyDelete
  5. Memang terus nengunyah sampai habis. Asyik.

    ReplyDelete
  6. Kembang pipi , terliur tengok menu epal hijau dengan colek ni . Sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..auto kecur air liur tengok benda masam masam ni kan. Memang sedap!

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.