Header Ads


Drama Misi Anak Bulan

Drama Misi Anak bulan bersiaran pada 4 Mei hingga 8 Mei 2022 (raya kedua-raya keenam), jam 6.00 petang di TV9.  Drama Misi Anak Bulan dibarisi pelakon Datin Paduka Eina Azman, Aiman Badrul, Idris, Nur Dania Miazara, Ali Aiman, Haziq Cilik, Nina Fazurina, Ezad Lazim, Syed Ali, Natasha Elyzza dan ramai lagi.

Tonton Drama Misi Anak bulan full episode secara online live streaming di tonton www.xtra.com.my/live-tv

drama misi anak bulan tv3 full episode

DRAMA MISI ANAK BULAN

Jumlah episod : 5
Mula tayangan : 4 Mei 2022-8 Mei 2022
Waktu Siaran : jam 6:00 petang 
Siaran TV : TV9
Penulis skrip : Azal Ezreen
Pengarah : Haris Kadir
Produksi : Cinema Stage Production

PELAKON MISI ANAK BULAN

Aiman Badrul sebagai Aiman
Datin Paduka Eina Azman sebagai Wani
Syed Ali sebagai Bakar
Nina Fazurina sebagai Juriah
Ali Aiman sebagai Fikri
Ezad Lazim sebagai Rosli
Natasha Elyzza
Ezad Lazim
Syed Ali
Azman Ahmad
Ali Aiman
Idris
Nur Dania Miazara
Haziq Cilik


SINOPSIS MISI ANAK BULAN

Mengisahkan tentang Aiman yang mengikut ibunya Wani seorang jururawat yang telah dinaikkan pangkat dan diarahkan berpindah ke klinik kesihatan di kampung.

Aiman pada mulanya tidak suka tinggal di kampung mula berubah hati apabila dia melihat sekumpulan kanak-kanak bermain berdekatan rumahnya. Mereka agak berat hati untuk berkawan dengan orang baharu seperti Aiman. 

Setelah Aiman memberitahu dia memiliki sebuah teropong yang boleh melihat anak bulan, mereka semua amat teruja kerana mereka ada terdengar perbualan dari penduduk kampong bahawa jikalau hendak raya, perlu pastikan anak bulan muncul dahulu.

24 comments:

  1. Lama tak nampak diorang ni berlakon. Ingatkan ulang siar

    ReplyDelete
  2. Ehhhh, Nina Fazurina!! Ok, nak tengok la.. kalau time malam la siarannya

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. A ah, semua pandai berlakon. Lama jugak dorang ni tak muncul dalam dunia lakonan kan. Sorang tu dah mula mengarah dah.

      Delete
  4. Replies
    1. Lama dah uncle, zaman anak mami pun dia berlakon dah.

      Delete
  5. Tajuk menandakan ramadan bakal tiba.. InshaAllah.

    ReplyDelete
  6. Tayangan bulan Ramadan kan... ada kesempatan nanti bolehlah tonton.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, betul kak Amie bulan Ramadan nanti. Ada masa bolehlah tengok. Bulan puasa biasanya lepas terawih tu dah mula mengantok dan tidur awal. Hehe...

      Delete
  7. Dulu-dulu suka tengok Fazurina ni dalam Dunia Anita :)

    ReplyDelete
  8. Macam Manalah ceri tanya kan? Tidak boleh agak daripada tajuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin teropong anak bulan agaknya. Kita tengok nanti macamana ceritanya :)

      Delete
  9. Pelakon2 lama comeback ni .ehh datin eina azman pun ada juga dalam drama ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ah..Dah lama depa ni tak berlakon. Ye, ada jugak dia.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.