Header Ads


Drama Hotel Cahaya Bulan

Hotel Cahaya Bulan, sebuah lagi drama siri premium dibawah jenama Astro Originals terbitan Astro Shaw. Drama Hotel Cahaya Bulan dibintangi pelakon Sara Ali, Hana Nadira, Riz Amin, Sharifah Amani, Wan Hanafi Su, Radhi Khalid dan ramai lagi.

drama hotel cahaya bulan full episode

Drama : Hotel Cahaya Bulan
Mula siaran : 2022
Siaran TV : Astro Citra
Pengarah : Mien Ly, Khairil Bahar, Gavin Yap, Tony Pietra Arjuna
Produksi : Iron Hill Media

PELAKON HOTEL CAHAYA BULAN

Sara Ali sebagai Ameera
Wan Hanafi Su sebagai Tuan Osman
Riz Amin sebagai Jit
Sharifah Amani sebagai Bella
Hana Nadira
Radhi khalid
Ruzana Ibrahim
Brian Chan
Amanda Ang


SINOPSIS HOTEL CAHAYA BULAN

Mengisahkan tentang sebuah misteri seorang novelis kisah pembunuhan, Tuan Osman (Wan Hanafi Su) ditemui mati disebuah pulau.

8 comments:

  1. Mesti best citernya ni.....akak memang banyak ketinggalan la...jarang tgok tv

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berisan pelakon macam best. Kena tengok dulu best ke tidak. Saya pun tengok online je mana sempat

      Delete
  2. Popular pula letak tajuk hotel untuk drama.

    ReplyDelete
  3. Ingatkan pantai cahaya bulan je ada . Hotel cahaya bulan pun ada jugak ya .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pun ada Lyana. Dalam Drama lah. Tak sure in real ada ke tidak.

      Delete
  4. ammi suka wan hanafi su ni kalau berlakon.. byk guna emosi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau cerita sedih bagi je watak kat dia kan. Kesedihan tu sampai ke dalam jiwa

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.