Header Ads


Telefilem Pulang Yang Dirindui

Telefilem Pulang Yang Dirindui, sebuah telefilem dibintangi pelakon Ku Fridah, Shaharuddin Thamby, Nur Albaniah, Zoey Rahman dan Elisha Sandha. Telefilem Pulang Yang Dirindui bersiaran pada hari Isnin, 7 Mac 2022 jam 9:00 malam di slot Drama On 2 TV2.

telefilem pulang yang dirindu full movie

Telefilem : Pulang Yang Dirindui
Waktu Siaran : Isnin, 7 Mac 2022, jam 9:00 malam
Siaran TV : Drama on 2 TV2
Penulis skrip: Wan Mahani Wan Hassan
Pengarah : Wan Cromox
Produksi : Juanridz Pictures Sdn Bhd

PELAKON PULANG YANG DIRINDUI

Ku Fridah
Shaharuddin Thamby
Zoey Rahman
Elisha Sandha
Zaki Azeman
Amanda Misbun
Shahrin Fuzi
Kuna Muzani
Nur Albaniah

SINOPSIS PULANG YANG DIRINDUI

Kisah seorang pemuda bernama Zahim yang terpaksa menyamar sebagai anak kepada Zaiton atau Mak Ton yang diambil dari rumah orang-orang tua demi untuk membahagiakan seorang ibu yang terlalu merindui anak-anaknya.

Mak Ton pernah koma semasa berada di rumah kebajikan. Akibatnya, dia hilang ingatan sehingga tidak dapat mengingati wajah tiga orang anaknya.

18 comments:

  1. Macam diambil dari kisah benar penah baca kat FB dulu, pasal sorang lelaki yang sanggup jaga makcik dia jumpa di rumah orang tua sebab makcik tu dah nyanyuk & ingat lekaki ni anak dia. Lama2 makcik ni sedar lelaki tu bukan anak dia. Sama ke jalan ceritanya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh ada ye? Tak perasan pulak. Mungkin juga kebetulan atau memang direka.

      Delete
  2. Menarik juga sinopsis. Selamat menonton Fizah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih ceritanya sal. Kalau sempat boleh tengok online nanti.

      Delete
  3. Cerita macam ni teringat karya2 Rashid Sibir..
    Dulu suka sangat lakonan Shaharuddin Thamby ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Karya Rashid Sibir, saya pun kurang cam karya beliau. Asal cerita best saya tengok je. Lakonan dia okay jugak kan. Paling benci watak dalam 7 hari mencintaku yang first tu. Jahat kemain.

      Delete
  4. Replies
    1. Saya pun rasa macam tu. Baca dari sinopsis dah boleh agak ceritanya sedih kan.

      Delete
  5. Snggup mwnyamar. Mesti tebal kasih sayang pada Mak Ton.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Demi kerana sayang walaupun bukan keluarga sendiri. Kesian Mak Ton.

      Delete
  6. Tak silap pernah dengar kisah begini dalam ceramah agama.

    ReplyDelete
  7. Menarik untuk ditonton ni . Banyak pengajaran dan iktibar yg kita boleh ambil

    ReplyDelete
  8. baca sinpsis dah sendu macam mana nak tgk ni. banjir kang

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.