Header Ads


Telefilem Bukan Sebuah Dakyah

Telefilem Bukan Sebuah Dakyah akan bersiaran pada hari Sabtu ini 26 Mac 2022, jam 10:00 malam di TV3. Dibintangi Mawar Rashid, Puteri Sarah Liyana, Raf Yaakob, Kismah Johar, Syarul Ezani dan ramai lagi.

Telemovie Bukan Sebuah Dakyah TV3

Telefilem : Bukan Sebuah Dakyah
Waktu siaran : Sabtu, 26 Mac 2022, jam 10:00 malam
Siaran TV : TV3
Idea asal : Sophilea novelis
Penulis skrip : Sophilea novelis
Script editor : Zarihah Hassan
Pengarah : Adam Hamid Jarnail
Produksi : Creative Skill Solution


PELAKON BUKAN SEBUAH DAKYAH

Mawar Rashid
Puteri Sarah Liyana
Raf Yaakob
Kismah Johar
Syarul Ezani
Zainab Othman
Dato Amin Kasim
Zoey Rahman
Manan Sulaiman
Rohaya Maya
Idzham Ismail
Shyrim Husni
Shamielya Shamsul
Shakira Stephen
Putera Karl


SINOPSIS BUKAN SEBUAH DAKYAH

Doktor Arini, seorang petugas barisan hadapan di wad ICU Covid di sebuah hospital. Saban hari dia melihat mangsa dari pelbagai peringkat dimasukkan ke situ untuk menerima rawatan Covid.

14 comments:

  1. sinopsis nya aduhai.... mcm tak ikhlas je

    ReplyDelete
  2. Lewat gak tu pukul 10 mlm, macam nak nak mula jaga beauty sleep hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..faham faham. Kot rasa nak tengok boleh tengok. Kalau tidak, tidur awal gitu :)

      Delete
  3. Alahai naper la lewat tayangan...kena rakam la kalau nak tengok kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenalah rakam kalau nak tengok. Kalau ada online okay jugakkan boleh tengok anytime je. Atau tengok online live pun boleh kat tonton.

      Delete
  4. cerita terbaru lah ni ka sebab pasal covid

    ReplyDelete
  5. Ok boleh faham tajuk.
    Teringat dahulu orang cakap Covid ini cuma rekaan. Masa itu tidak ramai kena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang dah teruk macam ni barulah orang nak percaya kan.

      Delete
  6. Sedang menonton tapi dah separuh cerita..HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..mesti tak tahu pangkal ceritanya. Kena tengok ulangan online ni. Hehehe...

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.