Tersuka dengan Shade Budapest NYX Soft Matte Lip Cream

Wednesday, February 22, 2017



Lama tak menambah koleksi barang make up. Yang biasa Fiza tambah koleksi lipstick je la sebab lipstick je yang kerap guna. Tanpa lipstick rasa dull je kalau keluar rumah. Fiza bukan sejenis yang suka lukis kening sebab kening jenis tebal, entah berapa banyak concealer nak kena tepek kalau nak nampak bentuk kening elok je.

Lagi satu jarang pakai eyeliner sebab leceh kalau tersalah bentuk. Dahlah nak bersiap cepat kan. Disebabkan tak pakai eyeliner, Fiza pun tak gunakan mascara sebab bulu mata pun jenis pendek. Kalau guna mascara pun, tak panjang mana kesan penggunaan mascra tu. Jadi, Fiza lupakan bahagian mata tu dan barang make up yang wajib ada dan wajib guna adalah pore eraser, BB Cream, loose powder dan lipstick je. Itu je la yang biasa Fiza guna. Sejak tersuka guna BB Cream jarang dah guna foundation. Lain orang lain kesan penggunaan produk kan. Jadi, biar guna yang lebih sesuai dengan kulit. Kalau ada banyak masa nak bersiap baru make up lebih-lebih.


Sekarang trending lipstick jenis matte. Terus jatuh cinta nak guna lipstick jenis matte je. Lipstick matte pertama yang Fiza guna NYX Soft Matte Lip Cream (SMLC)-Monte Carlo. Terus sampai sekarang setia beli NYX SMLC je. Lepas tu tambah sikit-sikit beli NYX SMLC San Paulo, Copenhangen, Transylvania, Stockholm dan terbaru beli Budapest antara shades terbaru NYX SMLC.

Original shades : Addis Ababa, Amsterdam, Antwerp, Athens, Buenos Aires, Cairo, Cannes, Copenhagen, Ibiza, Istanbul, Monte Carlo, Morocco, Prague, Sao Paulo, Stockholm, Sydney, Tokyo, Transylvania, Zurich, Abu Dhabi, London,
12 shades Terbaru: Berlin, Budapest, Dubai, Havana, Madrid, Manila, Moscow, Paris, Rome, San Juan, Seoul, Vancouver.
Fiza suka dengan warna shade budapest ni sebab warna dia ala-ala nude jugak la. Nude brown red gitu. Tak merah sangat, tak dull sangat. Kira just nice pada pandangan mata Fiza. Sesuai dipakai untuk sebarang event lah kot kan. 


Sorry gambar camera depan tak berapa nak cantik. Warna mungkin agak lari sikit disebabkan pencahayaan. Yang penting, warna shade budapest memang cantik. Make sure beli yang original sebab dulu Fiza pernah cerita tentang yang original dan fake. Kalu korang beli yang fake, kesan matte tu tak sebagus original. Yang fake, kurang matte dan tak tahan lama sebab tu lebih murah. Biar beli yang original mahal sikit janji puas hati dengan hasilnya. Klik sini>> Perbezaan NYX SMLC Original dan fake.

Tak perlu Fiza nak cakap banyak lagi tentang ke'best'an NYX SMLC ni sebab Fiza dah update beberapa entri yang berkaitan. Penat nak puji dah. Apa yang penting, NYX SMLC mudah nak apply pada bibir sebab mempunyai applicator 180' fleksibiliti untuk disesuaikan dengan jenis-jenis saiz dan bentuk bibir. Tak comot, tak melekit dan tak mudah melekat pada gelas bila minum. Kalau nak solat pun senang nak tanggalkan dengan make up remover.

Nak beli yang original boleh beli di instagram : @nyxbeautycosmetic

2 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.