Header Ads

Terjatuh Cinta dengan Jordana Sweet Cream Matte Tiramisu


Yang suka make up confirm dah ada koleksi lipstick Jordana Sweet Cream Matte ni. Tapi Fiza ni baru nak berkenalan dengan Jordana ni. Sajalah cuba beli Jordana memandangkan shade tiramisu ni macam cantik je. Terus tergoda dengan warna tu.

Bau Manis dan Kesan Matte Terbaik

Buka je lipstick ni, bau wangi manis-manis gitu. Wow! Macam best je lipstick jordana berbanding NYX. Tiba-tiba rasa tak nak setia pada NYX SMLC. Punyalah excited nak cuba kan. Terus cuba oleskan pada bibir sikit. Wow sekali lagi! Bestnya kesan matte Jordana ni. Kalah matte NYX SMLC. Nampak macam betul-betul nak melupakan NYX SMLC. 


Tidak Melekit dan Ringan

Sapuan pada bibir terus meresap dan kering gitu. Takde nak melekit bagai apatah lagi nak melekat pada gelas/straw kalau minum air. Kalau makan tu maybelah ada terhilang sikit melainkan makanan masuk mulut tak kena bibir. Gigih pulak nak makan tanpa terkena bibir kan.

Cantik je bibir bila pakai Lipstick Jordana sweet cream matte ni. Rasa ringan macam tak pakai lipstick je. Warna-warna yang ada pun cantik-cantik semua. Lepas ni confirm menambah koleksi Jordana sweet cream matte ni lagi. Dahlah bau manis, pakai pun best je. Manalah hati tak jatuh cinta kan.
Shades Jordana Sweet Cream Matte : Tiramisu, Creme Brulee, Rose Macaron, Strawberry Cheesecake, Pomegranate pie, Raspberry tart, Mixed Berry Souffle,  Mango Sorbet,  Cherry Cobbler dan Sweet Marsala Wine.

Fiza perasan yang Jordana sweet cream matte ni agak susah nak tanggal dari bibir. Kiranya sangat tahan lama kekal pada bibir tak perlu nak touch up sangat. Cumanya kalau korang nak ber wudhuk tu korang kena sental lebih la takut masih ada sisa lipstick pada bibir sebab jenis susah nak tanggal. Kalau guna tisu biasa pun susah nak hilang terus. Masih ada baki lipstick pada bibir. Sebaiknya gunalah make up remover lebih mudah nak hilangkan.

Lately Fiza memang suka warna nude yang agak nampak natural dan kena dengan warna kulit. Macam biasa camera depan tak bekerjasama dengan baik. warna agak tak berapa sangat tapi in real seriously jatuh cinta pakai kali pertama. Okay, kumpul duit beli Jordana Sweet Cream Matte je lepas ni. Hello Jordana. Bye Bye NYX..Eh! Tak mungkinlah nak melupakan terus NYX. Masih setia kot.


Pastikan beli yang Original
instagram : @nyxbeautycosmetic

5 comments:

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.