Header Ads Widget

New Stories!

6/recent/ticker-posts

Design Kad Jemputan Kahwin Tema Vintage Purple


Asal malam je update entry artwork. Haruslah kan. Malam-malam ni entri santailah je lah ye. Jadi, boleh baca entri santai sambil bersantai rehat gitu. Alhamdulillah settle lagi satu kerja design kad jemputan kahwin tema vintage purple tempahan dari seorang blogger untuk majlis perkahwinan adik dia nanti. Siapa blogger tu tak payahlah sebut lah kot. Tunggu majlis blogger tu sendirilah baru sebut namanya.

Design kad kahwin agak simple juga pada Fiza cuma meriahnya bahagian cover page dengan bunga-bungaan dan bahagian jemputan belakang tu jemputan majlis macam biasa beserta map yang bertemakan warna purple juga. Maaf, gabungan tema purple dan cream sebenarnya. Nampak menarik gabungan kedua warna ni. Antara warna yang kontra dan warna purple tu nampak lebih menonjol. Pada pandangan mata korang macamana pula?

Design kad ni size A6 sekeping. Maksudnya design depan belakang sahaja. Kalau style sekeping depan belakang untuk majlis satu pihak okay je tapi kalau untuk dua majlis kedua pihak lebih bagus buat yang jenis lipat. Jadi, ade ruang yang secukupnya untuk letakkan jemputan dua majlis dan dua map gitu. Tapi kalau satu majlis, memadai buat sekeping sahaja. Lebih menjimatkan.




Lepas majlis adik blogger ni settle, akan menyusul majlis dia sendiri. Kena bersiap sedia untuk design kad jemputan kahwin dia pulak. Kalau dia masih sudi buat tempahan kat Fiza la. Eh, Fiza pulak terlebih excited. Ni lebih kuah dari sudu ni. Apepun, Fiza doakan semoga majlis perkahwinan berjalan dengan lancar dan semoga urusan blogger ni dipermudahkan. Aaminn...

Fiza pun baru je settle siapkan kerja DIY label tag terima kasih untuk door gift majlis adik ipar bulan depan. Tak sabar nak tunggu majlis sebab tak sabar nak makan nasi minyak dan tak sabar nak tengok kemeriahan kenduri kahwin.

Berminat untuk buat tempahan kad kahwin, sila buat tempahan awal ye sebab takut nanti tempah lambat, lambat juga korang nak hantar printing nanti. So, rancanglah sebaiknya persiapan perkahwinan. Kalau print sendiri takde masalah macam blogger ni print sendiri je walaupun majlis dah nak dekat tu. Fiza pulak yang risau kena cepat siapkan cepat design kad kahwin. Alhamdulillah dah siap lega rasanya. 

Post a Comment

2 Comments

  1. Menarik design kad kahein daripads Fiza. Nampaknya nak kena tempah kad bisnes la.

    Saya sekarang jual nasi lemak pandan.

    ReplyDelete
  2. zaman sekarang kad semua cantik2 eh..jeles akak..haha

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.