Label Tag Terima Kasih Tema Rustic

Tuesday, February 14, 2017


Fuhh..lagi beberapa hari tak sampai sebulan lagi majlis kenduri kahwin sebelah lelaki adik ipar Fiza. Kerja Fiza menyiapkan dekorasi door gift hampir siap. Packing Kraft paper pouch stand dah beli. Label tag dah siap design, print dan potong. Cuma tinggal masukkan cookies dan lekatkan label tag je nanti.


Macam biasa Fiza lebih suka DIY je mana yang termampu nak buat. Untuk door gift cuma 700pcs je sebab sebelah lelaki jemputan untuk kenduri doa selamat je. Tak buat majlis besar pun. Simple-simple je family mertua buat majlis. Jadi, sedang elok lah DIY mana yang perlu. Setakat design label tag takde masalah pun. Nak potong pun encik suami ada membantu. Kerja pun cepat siap.

Design label tag terima kasih pun simple je tapi comel. Comel kan? Tema rustic sebab nak dipadankan dengan kraft paper stand pouch tu. Baru nampak sesuai gitu. Alhamdulillah siap kerja Fiza untuk label tag terima kasih ni.


Pada mulanya cadang nak ikatkan tali guni tu pada label tag terima kasih ni dan tebuk lubang ikatkan pada packing stand pouch tapi macam tak menarik pulak kalau buat lubang pada packing tu. Macam nak terus stapler je. Kalau dah stapler je baik tak perlu membazir gunakan tali guni tu. Terus je stapler label tag pada packing. Lagi senang dan jimat. Memandangkan orang akan buang je nanti better terus stapler je kan. Janji ada tag ikhlas terima kasih sudi datang majlis tu. Jarang benar ada yang simpan tag label terima kasih tu melainkan bakal pengantin yang bakal berkahwin tu. Nak simpan buat contoh akan datang.



Lepas ni bergotong royong masukkan cookies dalam packing kraft paper stand pouch ni pulak. Lepas tu kena seal sikit supaya lebih kedap udara. Ye lah kan, nak letak cookies takut lemau pulak walaupun dah ada ziplock. Kira double protection la untuk elakkan cookies lemau. Mesti nak tetamu rasa cookies yang rangup dan sedap.


9 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.