NYX Soft Matte Lip Cream

Pertama kali cuba NYX Soft Matte Lip Cream code Monte Carlo ni terus jatuh cinta. Tak pandang dah lipstick dan lip tint lain tu. Selama ni memang suka pakai Tony Mony lip tint dan Maybelline Lip Polish tapi bila dah ada NYX Soft Mattle Lip Cream ni memang yang ini dan ini je la. 

Dalam banyak banyak warna Fiza suka dengan warna Monte Carlo ni. Memang teringin pulak nak ada koleksi lipstick yang merah menyala macam ni. Baru menyerlah.

NYX Soft Matte Lip Cream

NYX Soft Matte Lip Cream

Pastikan beli yang original. Jangan terlalu mudah percaya dengan harga yang murah . So kena check dulu packaging dia. Boleh refer gambar bawah ni.

ori and fake nyx soft matte lip cream
Credit Image : sabrinatajudin.com
NYX Soft Matte Lip Cream

Warna NYX Soft matte lip cream.
NYX Soft Matte Lip Cream

Applicator dalamnya berbentuk daun dengan 180' fleksibiliti. Mudah untuk digunakan dan disesuaikan dengan bentuk bibir yang kecil di hujungnya. Applicator yang lembut dan tidak comot bila di gunakan dan tak perlu ambil masa lama untuk apply di bibir. Sekali sapu je dia macam meresap di bibir.

Paling best sebab bau dia wangi, tak melekit dan tak mudah melekat pada gelas bila minum. Soft Matte Lip Cream tak kan buat bibir korang kering tapi akan memberikan kesan dry pada bibir. Kalau dah camtu of courselah long lasting. Cuma lepas makan yang heavy tu kena touch up sikit la bagi kemas kan sebab dah lap mulut kan. Nak solat pun mudah je nak hilangkan pun.

NYX Soft Matte Lip Cream

Bila aplikasi kat bibir pun rasa lembut je. Nama nya pun soft matte lip cream memanglah lembut kan. Warna nampak garang warnanya tapi still lagi soft sebab bukan jenis shining gitu.

NYX Soft Matte Lip Cream

Nanti Fiza review untuk warna kedua koleksi brand NYX ni okay. Nak tambah koleksi NYX :)

instagram : @nyxbeautycosmetic


NYX Soft Matte Lip Cream

with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. memang tengah hype kan NYX nih :) cantik. nampak sesuai dengan fiza

    ReplyDelete
  2. my pebret NYX! and my colour is sao paulo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Antwerp & Istanbul best !!!
      Mcm nak kumpul semua kaler kan
      sbb best, rasa mcm xpakai pape (^__^)

      Delete
  3. Lagi bertambah keyakinan bila memakainya ..Cantik..

    ReplyDelete
  4. fiza tahu tak, azie memang dari duluuuuuuuuu minat ni nak beli nyx matte cuma takut yg xori. tp azie ada je check beza ori/fake. cuma masalahnya adalah...warna dia SEMUA LAWA! sampai skrg xpilih xbeli2 lagi punya cerewet sikit laa duit bkn banyak pun..tgk fiza pakai yg ni nampak cantik sgt warna dia..insyaAllah azie nk cuba beli warna ni gk lah kikikii

    ReplyDelete
  5. aritu akak beli..bile pakai mcm pelik pulak merah menyala..seram pulak..trs tukar ngan member..haha

    ReplyDelete
  6. elok juga ada review dari fizah, baru akak tahu mengenai kewujudan produk nie... nak cuba juga nie...

    ReplyDelete
  7. Ros pun takpernah guna yang merah menyala. suka yang pink pink light je.. hihihi.. tapi, cantiklah merah tu.. sesuai :)

    ReplyDelete
  8. waah best nampak produk ni..hee nak usha usha satg

    ReplyDelete
  9. Memang cantik warna ini. Haritu ada gak testing dekat sephora. :)

    ReplyDelete
  10. memang meletopss warnanya.maera pun ade beli tp sampai la nie tak dpt2.tp kat org lain la bukan dr seller yg sama.hehe

    ReplyDelete
  11. pehh merahnya makngah! warna dia naik! cantik sgt fiza

    ReplyDelete
  12. akak ada monte carlo haritu beli skali dgn kaler London..
    Last week baru beli lagi 2.. Prague & apa tah lagi satu nama dia..

    ReplyDelete
  13. berapa harga sebatang sis dan kat mana beli yang original melalui online?

    ReplyDelete
  14. colour2 sesuai utk remaja yg mana satu ek? taknak pekat sgt. Hehe teringin gak nak cuba nyx :D

    ReplyDelete
  15. wow, sexyy taww...so elegant...hehe..

    tp sy x minat, ape2 yg lekap di bibir...aduhai..nanti kawen kne try gak..at least pelembab bibirrr
    :-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.