Filem Mulut Masin

Thursday, November 19, 2020

Untuk peminat filem komedi seram, satu lagi filem baru bertajuk " Mulut Masin" akan ditayangkan di pawagam rumah anda (Astro First) saluran 480 hari ni, 19 November 2020. 

Filem Mulut masin diarahkan oleh Razaisyam Rashid yang juga pengarah filem pusaka, 2019.

Menampilkan penyanyi As’ad Motawh dan pelakon kanak-kanak Jazy Nazif, Danish Hazriq, Muzayyin Mahyuddin dan Cassia Iman.

Pelakon pembantu pula menampilkan Lan Pet Pet, Maria Farida dan  Farah Dhiya turut membantu menjayakan filem Mulut Masin ni. Yang ada astro, silalah langgan okay. 

Tajuk : Mulut Masin Waktu Tayangan : 19 November 2020-17 Februari 2021 Siaran TV : Astro First saluran 480 (RM15/2 hari) Pengarah : Razaisyam Rashid Produksi : Astro Shaw Sdn Bhd

Pelakon Utama Mulut Masin

Jazy Nazif
As’ad Motawh
Danish Hazriq
Muzayyin Mahyuddin
Cassia Iman

Pelakon pembantu

Lan Pet Pet
Maria Farida
Farah Dhiya

Sinopsis Mulut Masin

Lima orang sepupu merasakan diri mereka telah disumpah dengan sumpahan mulut masin arwah nenek kerana telah menghilangkan surat wasiat nenek. Mereka berusaha untuk membatalkan sumpahan tersebut dengan mencari semula wasiat yang telah hilang sebelum sumpahan itu memecah-belahkan keluarga mereka.

18 comments

  1. Yeah... Memang ternanti-nanti filem ni... Nanti dah tengok bolehlah buat sikit review.. Hehehe...

    ReplyDelete
  2. Mesti anak-anak akak seronok tengok cerita ni.. diorang beradik suka sangat cerita hantu... hahaha

    ReplyDelete
  3. komedi sukaaa tapi seram komediii i kenot..
    tetap ada unsur tanjat ni hati tak keruan haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. seram sikit sikit je tu. kalau lebih lebih tak sesuai untuk tontonan budak budak. hihi

      Delete
  4. Tengok dah trailer. Comel je budak2 tu berlakon. Tunggu review orang dulu best ke tidak

    ReplyDelete
  5. Tajuknya pun dah mengundang rasa lucu tapi tertanya-tanya juga... mesti banyak unsur suspen ni!

    ReplyDelete
  6. macam best aje ni...nanti nak tengok gak la hujung2 minggu ni..hihi

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.