Header Ads

Drama Hatimu Sedingin Salju Episod 1-28 (Akhir) Lakonan Hisyam Hamid dan Apreena Manrose


Hatimu Sedingin Salju, sebuah drama melayu 2021 yang menampilkan pelakon Hisyam Hamid, Apreena Manrose, Hafeez Mikail, Bella Dowanna dan ramai lagi.

Drama Hatimu Sedingin Salju episod 1 akan mula bersiaran pada 24 Jun 2021, Isnin-Jumaat jam 7:00 malam di slot Akasia TV3.

tonton online hatimu sedingin salju episod 1-akhir

Drama Hatimu Sedingin Salju Episod 1-28 (Akhir)

Drama : Hatimu Sedingin Salju
Jumlah Episod : 28
Mula Tayangan : 24 Jun 2021
Waktu Siaran :  Isnin-Jumaat, jam 7:00 malam
Siaran TV : Slot Akasia TV3
Pengarah : Bahri Uma
Produksi : Orangetree Production

SINOPSIS HATIMU SEDINGIN SALJU

Arman (Hisyam Hamid) seorang lelaki yang lebih mementingkan kerjaya daripada cinta. Malah dia tidak pernah memikirkan soal cinta. Dia lebih mementingkan soal urusan perniagaan yang diwarisi daripada ayahnya, Datuk Jamal (Mustapha Kamal).

Disebabkan itu, ibunya risau dia belum bertemu jodoh lagi di usia yang semakin meningkat. Satu hari, adik Arman, Nabil (Hafeez Mikail) memujuk Arman untuk turut serta bercuti ke sebuah pusat peranginan di Langkawi sempena menyambut hari jadinya.

Arman menolak tetapi selepas kalah dalam satu pertaruhan dengan Nabil, Arman terpaksa akur dengan kehendak Nabil. Dengan syarat tidak lebih daripada dua hari. Percutian tersebut telah dirancang oleh Nabil dan ibunya untuk menemukan Arman dan calon isterinya, Rania (Aprena Manrose) anak kepada rakan baik ibunya.

Dalam masa yang sama mereka sekeluarga mengambil peluang untuk bercuti di tempat yang sama. Tanpa Nabil ketahui bahawa Rania sebenarnya adalah gadis yang pernah mencuri hati Arman suatu ketika dahulu.

Akan tetapi Arman terpaksa melepaskan Rania kerana mahu memberi peluang kepada kawan baiknya Haikal (Fadlan Hazim) yang sangat menyintai Rania. Sehingga itu, perasaannya dipendam sehingga menyebabkan Arman berputus asa untuk bercinta lagi. 

Adakah Arman dan Rania akan berjodoh?

PELAKON HATIMU SEDINGIN SALJU

Hisyam Hamid sebagai Arman
Apreena Manrose sebagai Rania
Hafeez Mikail sebagai Nabil
Bella Dowanna sebagai Syena
Mustapha Kamal sebagai Dato Jamal
Zila Bakarin sebagai Puan Noraini
Datin Seri Maria Farida sebagai Datin Mimi
Rahim Jailani sebagai Mahfuz
Zaefrul Nordin sebaagai Datuk Hisyam
Aleza Shadan sebagai Datin Afifa
Scha Eliana sebagai Melissa
Fadlan Hazim sebagai Haikal
Khaty Azian sebagai Normala
Idzham Ismail sebagai Huzair
Mathni Razak sebagai Rizki
Ziema Din sebagai Sarah
Liza Semron sebagai Mira
Alif Hilman Saari sebagai Daniel
Malek Mccrone

LAGU TEMA (OST) HATIMU SEDINGIN SALJU

Lagu : Andaikan
Penyanyi : Saraah Suhairi
Lirik : Shah Shamshiri
Produser : Sharon Paul

9 comments:

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.