Drama Mummy Oja (Awesome TV) Saluran 112

Sunday, November 22, 2020

Drama bersiri 'Mummy Oja' telah bersiaran sejak 16 November 2020 di Awesome TV Saluran 112, MYTV. Drama Mummy Oja menampilkan beberapa pelakon lama Fauziah Nawi, Azhan Rani, Tasha Shilla, Ali puteh dan ramau lagi.

Drama Mummy Oja bersiaran setiap hari isnin sehingga rabu, jam 10:00 malam.

drama-mummy-oja-awesome-tv-saluran-112
kredit : aweome TV



Drama : Mummy Oja
Jumlah Episod : 26 
Mula Tayangan : 16 November 2020
Waktu Siaran : Isnin-Khamis, jam 10:00 malam
Siaran TV : Awesome TV (MYTV 112)
Pengarah : Wan Saiful Shahrizan

Pelakon Mummy Oja

Fauziah Naawi sebagai Seroja
Azhan Rani sebagai Anaqi 
Tasha Shilla sebagai Jannah 
Shiqin Kamal sebagai Aneesa
Ali Puteh sebagai Anwar 
Shatirah Amanda sebagai Anita 
Harun Hashim sebagai Khalid
Zainab Othman sebagai Maria
Hannah Qiassatina Herman as Kiki 
Luth Herman sebagai Amer 
Taufik Hidayat
Fakhrush Syakirin
Farid Faizullah
Naim Shamshol Nahar
Kee Syuhadah Emran
Emma Alvarez
Hamizah Mohd Yusof
Nur Hazirah Zulkifli

Sinopsis Mummy Oja

Seorang ibu yang penyayang, bergaya tetapi rimas berdepan dengan ragam dan kerenah anak-anak serta menantunya yang sentiasa ingin mengawal kehidupannya. Apa yang sebenarnya berlaku adalah anak-anaknya hanya mahu memastikan kebahagiaan hidup ibu mereka.

Lagu Tema Drama Mommy Oja

Royal City Teacher - Louva

10 comments

  1. Kisah anak-anak risau emak rupanya. Persoalan ambil berat atau mengongkong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perkara biasa berlaku dalam masyarakat kita kak wina. Dah berumur mudah terasa hati dan terasa seperti dikongkong sedangkan anak nak buat yang terbaik untuk mak dia. macam tu lah rasanya kot :)

      Delete
  2. Selamat pagi Fiza.
    Oh! Ada Fauziah Nawi. Mesti best lakonanya ni. Ali Puteh pun ada juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat pagi kak Amie. Ye, lakonan orang lama mesti menarik di tonton dengan gabungan pelakon baru.

      Delete
  3. teringat masa zaman mami jarum rindu betul la cerita kekeluargaan 😭

    ReplyDelete
  4. Belum ada rezeki nak tengok. Sebab ada dapat 3 channel je sekarang.

    ReplyDelete
  5. tak pernah tgk lagi cita ni ,tapi nampak comedy .. sure best tgk2 santai kan

    ReplyDelete
  6. macam best drama ni.. nanti nk tengok lah

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.