Header Ads

Drama Legenda Puteri Qaseh (Astro Ceria)


Tonton Drama Legenda Puteri Qaseh, siri terbaharu di saluran 611 Astro Ceria mula bersiaran pada 9 Januari 2023 setiap hari Isnin pukul 9:00 malam. Juga boleh tonton secara strim di Astro Go untuk pilihan yang lebih fleksibel.

Drama Legenda Puteri Qaseh, kisah klasik fiksyen dibintangi pelakon Qasrina Karim, Norman Hakim, Datuk Yusry Abdul Halim, Datin Lisa Surihani, Aziz M. Osman, Bella Dowanna dan ramai lagi.

DRAMA LEGENDA PUTERI QASEH

Jumlah episod : 10
Mula siaran : 9 Januari 2022
Waktu Siaran : Isnin, pukul 9:00 malam
Siaran TV : Astro Ceria / Astro GO
Pengarah : Umi Salwana
Produksi : Red Communications
Genre : Klasik fiksyen

tonton legenda puteri qaseh astro ceria
Legenda Puteri Qaseh, Baik hati cerminan diri

PELAKON DRAMA LEGENDA PUTERI QASEH

Qasrina Karim
Norman Hakim
Datuk Yusry Abdul Halim
Datin Lisa Surihani
Daniel Wong
Aziz M. Osman
Chew Kin Wah
Satthiya Kandi
Bella Dowanna

SINOPSIS DRAMA LEGENDA PUTERI QASEH

Alkisah di kerajaan Kayajaya, seorang gadis kampung yang baik hati menyedari bahawa dia adalah pewaris takhta yang sah dan mesti segera mempelajari adat-istiadat untuk menjadi seorang permaisuri.

LAGU TEMA (OST) DRAMA LEGENDA PUTERI QASEH

Lagu : Takkan Mengalah
Penyanyi : Nuha Bahrin ft Naufal Azrin

baca juga : lirik lagu Nuha Bahrin ft Naufal Azrin - takkan mengalah

4 comments:

  1. Saya ada liaaaat trailernya di IG chew kin wah 😄. Sayang tak bisa menonton, padahal terlihat menarik. Apalagi saya ngefans sangat dengan Chew kin wah 😁. Suka dengan aktingnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chew Kin Wah popular juga di sana kan. Kalau ada ditayangkan di platform penstriman boleh juga tengok kan.

      Delete
  2. Cerita ini mengingatkan saya cerita Princess Diary tapi lebih klasik dengan jiwa orang-orang melayu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka dengan cerita princess diary tu. Ada banyak elemen lawak dan kekeluargaan. Tiba tiba jadi pewaris tu memang syok tapi nak adapt tu tak bukan sebab bukan orang biasa biasa kan. Menariknya drama puteri lagenda qaseh ni versi klasik yang jarang dibuat orang. Mengembalikan zaman klasik dulu dulu.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.