Header Ads

Kampung Senariuh (Awesome TV)


Program sketsa terbaru, Kampung Senariuh bakal membuka tirai 2023 sebagai pemula acara di slot Sitcom Awesome TV. Kampung Senariuh disiarkan setiap hari Sabtu dan Ahad pukul 11:00 malam bermula pada 1 Januari 2023. 

Dengan kemunculan semula kumpulan pelawak Senario, dapat mengembalikan nostalgia peminat Senario. Kampung Senariuh 15 episod diterajui oleh empat ahli kumpulan Senario iaitu Azlee, Wahid, Saiful Apek dan Yassin. 

Turut menampilkan pelawak Mamak Puteh selaku pelakon pembantu dan diserikan dengan barisan artis jemputan yang akan memeriahkan Kampung Senariuh.

Antara artis jemputannya, Mia Nasir, Afifah Nasir, Zalif Sidek, Marisa Yasmin, Ammar Titan, Kazar, Chiwan dan Bard Kerdil. Turut menampilkan barisan bintang Awesome Raja Lawak iaitu Kumpulan Soda, Kumpulan Manja, Azhar, Amin, Oky dan Afea sebagai penampilan khas.

KAMPUNG SENARIUH

Jumlah episod : 15
Mula siaran : 1 Januari 2022
Waktu Siaran : Sabtu & Ahad, pukul 11:00 malam
Siaran TV : Awesome TV, Astro 123, MyTV 112
Pengarah : Bob Ismail Hasim

tonton kampung senariuh awesome tv

PELAKON KAMPUNG SENARIUH

Azlee sebagai Pak Azlee, seorang pemilik warung kedai kopi yang menjadi port utama untuk melepak oleh penduduk Kampung Sena
Wahid sebagai Wahid Deghian, seorang pengusaha sebuah dusun durian di Kampung Pokok Sena
Saiful Apek sebagai Apek, seorang pemilik studio jamming di kampung Pokok Sena
Yassin sebagai Yassin Rambo, seorang pemilik sebuah bengkel motor.
Mamak Puteh

SINOPSIS KAMPUNG SENARIUH

Kisah tentang 4 orang sahabat iaitu Pak Azlee, Wahid Deghian, Saiful Apek dan Yasin Rambo yang tinggal di sebuah kampung bernama Kampung Pokok Sena.

Mereka berempat sangat dikenali dalam kalangan penduduk kampung dengan ragam dan gelagat mereka yang mencuit hati ketika melepak di warung. Mereka sering berborak mengenai isu-isu semasa terutamanya kejadian yang berlaku di kampung mereka.

8 comments:

  1. Aha, kena bagitahu anak2 ni. Mereka suka.

    ReplyDelete
  2. dah lama tak tgk kelibat kumpulan senario ni. dulu satu keluarga ramai2 duduk depan tv nak tgk episod baru senario hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak lama mereka menghilang dan masing masing pun dah ada haluan masing masing. Sekarang bergabung semula untuk peminat.

      Delete
  3. Dulu-dulu minat betul dengan kumpulan Senario.

    ReplyDelete
  4. menarik ni fiza.
    da melepas siri yg pertama :(
    sepahtu best. senario ni pun best.
    comedian zaman remaja aida dedolu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehlah tengok minggu ni nanti. Dua dua pun best kan.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.