Header Ads


Drama Air Mata Allisya

Drama Air Mata Allisya menampilkan gandingan lakonan Keith Foo dan Sophia AlBarakbah bersiaran di TV9. Air Mata Allisya merupakan drama rantaian adaptasi novel Air Mata Allisya karya Ain Zanowi.

Drama Air Mata Allisya episod 1 mula bersiaran pada 20 Mei 2022, jam 8:30 malam bersiaran selama 2 jam. Tonton Drama Air Mata Allisya full episode secara online live streaming di tonton www.xtra.com.my/live-tv.

drama air mata allisya tv9 full episode

DRAMA AIR MATA ALLISYA

Jumlah episod : 15 
Mula siaran : 20 Mei hingga 8 Julai 2022
Waktu siaran : Setiap Jumaat, 8.30 malam (bersiaran selama 2 jam)
Rangkaian : TV9
Pengarah : Kyoll Hamzah
Produksi : Country Universal Sdn Bhd

PELAKON AIR MATA ALLISYA

Keith Foo sebagai Daniel Arief
Sophia AlBarakbah sebagai Intan Allisya
Hariz Hamdan sebagai Iqbal
Puteri Khareeza sebagai Maria
Tony Eusoff sebagai Datuk Mustapha
Nazeera Sardi
Anne Abdullah
Jasmin Hamid

SINOPSIS AIR MATA ALLISYA

Allisya perlu hidup berdikari selepas abangnya terbunuh dalam sebuah kemalangan yang tragis. Dia kemudiannya bertemu dengan Arief dan mereka berdua jatuh cinta. Walaupun ibu Arief tidak merestui hubungan mereka, mereka telah berkahwin. 

Puan Sri Sarimah mula mendera Allisya secara fizikal dan mental manakala Tan Sri Mustapha pula melayannya seperti anak perempuannya. Apabila Tan Sri Mustapha berterus-terang dengan Allisya bahawa Arief ialah penyebab kepada kemalangan tragis abangnya, Allisya telah melarikan diri dari Arief kerana rasa dikhianati.

6 comments:

  1. Dah lama tak tengok lakonan keith foo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru baru ni ada berlakon telefilem Villa untuk Bella, tele raya :)

      Delete
  2. Alahai, begitu pula ceritanya. Sedih rasa walaupun belum tonton.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dah lama baru nak beritahu, memang kecewalah bila dapat tahu kan. Kesian...sedih tu dah tentulah. huhu...

      Delete
  3. rasa-rasa lakonan last Keith Foo yang akak tengok, yang dengan Fathia dulu tu...lupa dah namanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama sangat tu rasanya..Lupa dah tajuknya..Tapi masa tu Fathia tengah popular kan.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.