Design Blog Homestay KLIA Sepang

Update entri design lagi hari ni aci tak? Aci tak aci blog sendiri, suka hati lah nak update apa sekali pun kan. Kalau pembaca blog bosan atau tak, masing-masing ada hak untuk suka ataupun tak. Hujung minggu entri santai-santai je sebab hujung minggu biasanya traffik kurang sikit sebab kurang upda…

Design Blog Insurans Takaful Malaysia Terbaik

Selamat berhujung minggu semua. Entri hujung minggu biasanya Fiza dah schedule dan auto publish siap-siap. Senang hujung minggu boleh berehat dengan bersenang-senang tanpa fikirkan nak update blog bagai. Sebenarnya, hari-hari auto publish je. Itu lebih memudahkan kerja Fiza mengikut jadual. Dah ma…

Isteri Magnet Rezeki

Salam jumaat. Hari ni mood cuti Fiza ON. Awal pagi gerak ke Perlis untuk majlis pernikahan adik ipar hari esok. Untunglah hari nikah, hari birthday sendiri. Senang nak ingat dan senang nak sambut dua peristiwa sekali kan. Semoga urusan adik ipar di permudahkan. Aaminn...
Bila tengok orang nikah ni…

Design Banner Catalog Tudung Delarosa

Selain ambil tempahan design, Fiza ambil juga tempahan untuk crop gambar. So, kalau nak tempah apa-apa yang berkaitan dengan design tu boleh tanya Fiza dulu. Kalau ada masa dan Fiza mampu nak buat, Fiza akan ambil tapi kalau request yang bukan-bukan yang Fiza tak mampu nak buat tu memang Fiza tak …

Perbezaan NYX SMLC dan Jordana Sweet Cream Matte

Berderet pula entri cerita pasal lipstick je. Ini namanya terlampau excited nak cerita pasal lipstick sebab dah jumpa lipstick yang superb best. Dalam entri sebelum ni Fiza banyak update tentang matte Lipstick NYX yang ramai sukakan shades dari NYX Soft Matte Lip Cream tu berbanding shades butter …

Terjatuh Cinta dengan Jordana Sweet Cream Matte Tiramisu

Yang suka make up confirm dah ada koleksi lipstick Jordana Sweet Cream Matte ni. Tapi Fiza ni baru nak berkenalan dengan Jordana ni. Sajalah cuba beli Jordana memandangkan shade tiramisu ni macam cantik je. Terus tergoda dengan warna tu.
Bau Manis dan Kesan Matte Terbaik Buka je lipstick ni, bau wa…

Tersuka dengan Shade Budapest NYX Soft Matte Lip Cream

Lama tak menambah koleksi barang make up. Yang biasa Fiza tambah koleksi lipstick je la sebab lipstick je yang kerap guna. Tanpa lipstick rasa dull je kalau keluar rumah. Fiza bukan sejenis yang suka lukis kening sebab kening jenis tebal, entah berapa banyak concealer nak kena tepek kalau nak namp…

Dekorasi Ruang Tamu Ikut Suka

Selamat pagi! Perkara paling seronok untuk seorang surirumah kalau dah siap mengemas rumah. Seronok ya amat! Bila rumah dan bersih dan kemas, barulah ada masa untuk berehat. Berehat sebentar je boleh sebab banyak lagi kerja rumah yang tak pernah habis untuk dibuat. Kalau yang bekerja di rumah maca…

Design Logo MAFFUR Cattery

Seperti biasa selagi ada artwork untuk diupdate, selagi tu ada entri artwork pada waktu malam. Kalau ada yang bosan tu, cuba scroll-scroll entri lain kot ada yang menarik untuk di baca. Sebelum bercuti ni bertungkus lumuslah Fiza menyiapkan kerja-kerja design yang ada. Kalau tak, terpaksalah clien…

Menu-Menu Chia Seeds

Semenjak ada stok chia seeds hadiah daripada Slimm Treats anjuran giveaway kak Diana Rashid ni, kemain seronok nak cuba macam-macam menu yang boleh di letakkan chia seeds. Habis semua menu nak ditabur chia seeds. Apa yang membuatkan Fiza suka tabur chia seeds dalam setiap menu sebab suka mengunyah…

Cara Cuci Sayur Brokoli Yang Betul

Baru-baru ni ramai yang kongsikan cerita tentang cara cuci sayur brokoli yang betul sebetulnya. Fiza percaya yang antara kita memasak di rumah mencuci sayur sekadar cuci dengan air sahaja. Biasanya kalau Fiza masak sayur di rumah sebelum cuci Fiza gaulkan dengan garam dulu baru basuh dan kadang-ka…

Design Blog Pro Kas Original Malaysia

Satu lagi blog yang diperam lama dari tahun lepas lagi kalau tak silap ni, design blog Pro Kas Original Malaysia. Disebabkan tuan blog belum siapkan fanpage, jadi yang tak siap cuma nak letak button like je kat blog ni. Yang lain untuk design dah siap sempurna sebenarnya. Button like tu nanti just…

Design Blog Software Programmer Malaysia

Selamat malam dan selamat berhujung minggu semua.  Macam biasa, idea waktu malam untuk update entri artwork je la. Hujung minggu biasanya traffik agak slow. Mungkin tak ramai yang rajin menghadap blog. Biasanya masa cuti lebih ramai pengguna menghadap facebook ataupun instagram. Jadi, pada Fiza ta…

Facebook Dah Ada Storyline

Selamat pagi dan selamat berhujung minggu semua. Facebooker mesti dah perasan facebook dah ada storyline macam instagram. Eh, ni facebook ke instagram? Sebab paparan your story tu memang sebiji sama macam instagram. Kalau belum ada storyline tu, korang perlu update applikasi facebook dalam smartph…

Sandwich Telur Goreng

Dan bila malam perut buat hal 'lapar' dan di saat itu juga otak ni berfikir apa benda yang boleh di masak dengan cepat dalam masa yang sama makanan tersebut mengenyangkan. Satu cabaran kalau perut lapar tengah malam kan. Padahal tadi bukan tak makan malam pun. Makan je! Tapi itulah, bila p…

Design Logo/Watermark ilovebunga collection

Awal sikit update entri artwork. Biasanya malam baru update. Disebabkan idea tak berapa nak ada petang-petang ni, mata pun mengantuk. Jadi, kita update mana yang ada dulu. Mood hari jumaat lain macam sikit. Mood agak 'Malas' sebab esok nak masuk cuti hujung minggu. Betul tak? Rasa mood …

Jom Ber Chia Chia Chia Seeds

Dah lama juga bercita-cita untuk beli chia seeds ni tapi disebabkan belum sampai masanya nak mencuba jadi pendamkan dulu keinginan tu. Rezeki datang awal, akhirnya dapat juga Fiza merasa chia seeds yang orang dok sibuk makan untuk kurus tu. Fiza dapat hadiah Chia seeds ni dari Slimm Treats anjuran…

Design Header Blog Anum Abdullah

Kerja-kerja design hampir siap, setakat ni masih belum masuktempahan baru. Jadi, lepas ni berehat kejap update entry artwork untuk portfolio dan masa rehat untuk diri sendiri. Siapa-siapa nak tempah design meh tempah cepat-cepat sebelum Fiza cuti lama nak siapkan persiapan untuk majlis kahwin adik…

Headphones Sony Extra Bass

Buat kerja design tanpa muzik macam tak generate idea rasanya. Dah jadi kebiasaan buat kerja sambil dengar muzik. Kalau buat kerja sorang-sorang, biasa gunakan speaker je. Tapi kalau ada husband kat rumah, nak dengar lagu gunakan headphones je. Itu kalau husband tengok TV dan buat kerja dia lah.
D…
back to top