Ranking Alexa Azhafizah.com April 2016

Saturday, April 30, 2016

Assalamualaikum/Salam Sejahtera

Baru nak happy bila pageviews dah meningkat 8 juta lebih tapi tiba tiba macam kecewa sebab ranking alexa bulan april ni jatuh menjunam terusss. Mana taknya menjunam, kalau update pun nak tak nak je kan. Bulan April ni mood blog agak kurang sikit nak update secara konsisten. Dengan mood kelaut, dengan faktor cuaca, kesibukan kerja design dan juga kekangan idea. Semua tu faktor kepada ranking alexa jatuh.



Nak buat macamana kan. Lepas ni kena bermula usaha semula. Nak jatuh memang mudah je. Nak naik tu, kena usaha tak putus putus. Jangan pernah selesa dengan level di mana kita berada sekarang. Tetap kena usaha jugak! Kan. Penting atau tidak ranking alexa ni, ikut masing -masing punya pendapat. Ada yang kisah dan ada juga tak kisah. Tapi untuk performance blog sendiri, perlu juga ambil kira.

Statistik Ranking Alexa azhafizah.com January 2016 - April 2016

Global Rank : 417, 974
Rank in Malaysia : 2, 589

Global Rank : 378, 627
Rank in Malaysia : 3, 818

Global Rank : 362, 097
Rank in Malaysia : 2, 983

Global Rank : 432, 991
Rank in Malaysia : 6, 230

Check rank Blog >>www.alexa.com


With Love, Sihatimerahjambu

1 comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.