Trend Buat Label Tag Untuk Hantaran

Thursday, April 07, 2016

Sekarang dah jadi trend ada label tag untuk setiap dulang hantaran. Terminat pulak nak upgrade bekas dulang hantaran yang dah siap untuk majlis pertunangan adik ipar nanti. Untuk label tag ni DIY je tak payah tempah kat orang sebab nak guna untuk 5 label je pun. So tak perlulah nak tempah kan.


Nampak cantik bila dah letak kat hantaran.

Letak macam ni pun dah okay.

untuk bakul letak gantung macam ni pun nice

Okay siap letak label tag pada bekas hantaran. Hantarannya mana? Disebabkan setiap satu ada orang sponsor, makanya esok baru dapat barang hantaran dan tinggal letak riben dan letak terus pada bekas hantaran. Simple dan memudahkan kerja. Senang kerja kan.

Untuk DIY label tag tu, boleh ikut steps ni
1. Design Label Tag
2. Print menggunakan recycle craft paper
3. Gunting dan tampal pada kertas tebal cardboard
4. Potong mengikut ukuran design yang di tampal tadi.
5. Tebuk lubang guna penebuk lubang kertas tu
6. Gunakan eyelet plier untuk letakkan dan kemaskan eyelet pada label tag.
7. Ikatkan tali label pada label yang telah siap.

Menarik juga kan letak label. Lepas dah siap baru terperasan silap tarikh, sepatutnya 9hb. Tapi takpelah, betulkan kemudian. Buat sendiri je pun kan. 


7 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.