Naik Feri Penang

Monday, August 03, 2015

Lepas lepaking sebentar kat Pantai Batu Ferringhi Penang, kamiorang naik feri ke seberang. Kalau dari Pulau nak ke seberang tiada bayaran. Tapi nak menunggu loading ke dalam feri memang jenuh nak tunggu. Turn by turn. Tunggu kat luar ni je pun dalam setengah jam.

naik-feri-penang

Kemudian barulah dapat masuk ke dalam feri. Ikut je arahan dari pekerja feri kat situ dan ikut laluan.

Finally baru dapat masuk ke dalam feri.
naik-feri-penang

Bila dah park kereta, jangan lepaskan peluang keluar dari kereta melihat keindahan permandangan laut yang cantik ni. Walau dah biasa dulu naik feri tapi masih nak tengok kat luar jugak sebabnya mesti dah banyak berubah sekarang. Dok tepi ni seram pulak dan rasa gayat sikit. 

naik-feri-penang

Walau penat tapi happy!


Sepanjang perjalanan akan nampak kapal² besar dan permandangan pulau pinang yang pesat membangun.

naik-feri-penang


Nun jauh di sana jambatan Pulau Pinang yang menjadi kebanggan negeri Pulau Pinang. Datang Island lalu jambatan, balik kita naik feri pulak. Barulah adil dapat rasa kedua² pengalaman tu.



10 comments

  1. bestnyeeeeeeeeeee, lame tak g, huhuuu.... makin ohsemmm , hehee

    ReplyDelete
  2. ila klu gi penang lebih suke naik feri..best..

    ReplyDelete
  3. yang penting tak mabuk laut..hehehehe..menikmati keindahan alam ciptaan Tuhan..

    ReplyDelete
  4. best!! dah lama tak pi penang naik feri

    ReplyDelete
  5. aida teringin nak lalu jambatan ke2.
    ari tu ke penang sebab kursus.
    ntah bila nak bwk anak2 :)

    ReplyDelete
  6. Rindunya akak nak naik feri lagi....pernah sekali jer naik feri ni masa pergi labuan...

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.