Dinner In The Sky Malaysia

Friday, August 21, 2015

Sesuatu yang baru wujud di Malaysia yang pasti mesti ramai yang teruja nak merasai pengalaman makan malam menjamu menjamu selera di atas platform tergantung di udara pada waktu malam, dengan pemandangan indah Petronas Twin Towers dan Menara Kuala Lumpur yang lebih dikenali dengan nama Dinner In The Sky.

dinner-in-sky

Konsep 'Dinner in the Sky' ini berasal dari Belgium dan sudah disahkan selamat oleh Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Malaysia.

Kuala Lumpur merupakan destinasi pertama di Asia Tenggara yang menjadi persinggahan Dinner in the Sky, selepas kejayaan di beberapa buah kota metropolitan seperti Las Vegas (Amerika Syarikat), Dubai (UAE), Rom (Itali) dan Cape Town (Afrika Selatan).

Memang beruntung siapa yang berpeluang menikmati hidangan serta permandangan indah tu kan. Sesiapa yang gayat tidak disyorkan untuk turut serta. Risau pulak kalau ada yang gelabah kat atas tu nanti. Ataupun ada yang takut ke, nanti tak termakan pulak bila dah sampai atas.

Idea ni sangat menarik dan sudah tentu bajetnya mestilah lebih. Hanya mampu melihat dari kejauhan je la.
dinner-in-sky
Sumber dari google

Dinner in the Sky Malaysia telah bermula 1 Ogos ini, dan berakhir pada 31 Ogos. 
Malaysia will be the FIRST country in South East Asia to host the experience, in the heart of Kuala Lumpur, promising an amazing view of the iconic Petronas Twin Towers and KL Tower. The product is so unique and exclusive that apart from the locals, we are expecting many international visitors. More details below:
Date: 1st - 31st of August 2015 (1 Month Event with 2 dinners daily)
Venue: Menara Kuala Lumpur Carpark
Time:
Dinner 1, 6:30 pm
Dinner 2, 8:30 pm
Dinner 3, 10:00 pm
Dessert 1, 11:30 pm
Dessert 2, 12:30 am
Untuk maklumat lanjut boleh tengok sendiri di website :

17 comments

  1. Tak tergamak kot nak suap makanan...ermmmm...kecut perut..

    ReplyDelete
  2. wow.. menarik..tapi cam dah tak sempat dah.kalau tau awal boleh la plan merasa dinner gayat gini

    ReplyDelete
  3. ecece, sis nak anniversary kat nun atas sana ka, hehehehe

    ReplyDelete
  4. Hai.. cakk.. Jemput Join dan memeriahkan Giveaway Birthday Mum & Sister Tengkubutang yang sedang berlansung sekarang yea.. ada lagi "3 HARI" je untuk submit entri.. Pemilihan Pemenang adalah secara Random.. Hadiah berni;ai Lebih RM500 untuk dimenangi.. jom join.. mana tau ini rezeki Anda?? meh meh join.. =)

    http://tengkubutang.blogspot.com/2015/08/giveaway-birthday-mum-tengkubutang.html

    ReplyDelete
  5. huyoo..konsep yang menarik..tp takkan pergilah kalau ada anak kecik..huhu..seriau je~

    ReplyDelete
  6. bla trn balik..habis keluar makanan yg dmkn td..:)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.