Resepi Chicken Chop Mudah

Monday, August 24, 2015

Ingatkan buat chicken chop ni susah sangat rupanya senang sangat. Okay, Fiza share resepi chicken chop paling mudah. Kalau nak cuba silakan cuba cara Fiza ni kalau nampak mudah lah. hehe.. Rasanya tak mengecewakan. Kira jimat dari makan kat luar. 
resepi-chicken-chop-mudah
Sorry overcook sikit ayamnya.
Nak senang buat chicken chop beli je ayam bahagian peha dan mintak penjual ayam tu buang tulang. Balik rumah senang kerja sikit. 1bahagian peha ayam ni dalam range harga RM2.++. Ini cara untuk siapkan ayamnya. Follow je step yang Fiza dah ringkaskan ni.
resepi-chicken-chop-mudah
Tepung beras untuk merangupkan ayam goreng.

Coleslaw mesti kena ada, ada sayur baru sedap makan. Cara buat Coleslaw ni pun mudah je 
resepi-chicken-chop-mudah

Tak lengkap chicken chop tanpa sos black pepper. Sebenarnya boleh je guna terus sos black pepper yang dah siap jual tu tapi sos tu macam terlampau pekat sangat so Fiza cuba buat sos tu bertambah banyak sikit dan bertambah sedap.
resepi-chicken-chop-mudah

Okay senang sangat kan. Kesimpulannya bahan² yang perlu ada

Ayam bahagian peha
Garam
Black pepper
Sos black pepper
Telur
Tepung beras
Bread Crumb
Minyak masak
Kubis
Carrot
Mayonis salad
Butter
1/2 biji bawang holland
Tepung jagung
Sedikit air

Jangan lupa sediakan bersama kentang goreng dan salad ye. Okay siap menu untuk romantika candle light dinner Fiza. Simple je kan.


14 comments

  1. ishhh, sedapnyaaaaa...mcm nak jugakkkkkkk, huhuhuhu,

    tQ infoooo...... menyelerakan btol , tp sy x pernah perap2 nih, nnati bole tryy, inshaALLAH

    ReplyDelete
  2. memang senang..tapi tu la tunggu ade mood datang nak buat..ehehee

    ReplyDelete
  3. yummy..dapnyee..
    br tau ayah tu buat mcm tu rupenye..bila dh tgk gmbr br tau..

    ReplyDelete
  4. faveret ni, sedapnya kalau sos tu buat sndiri, kalau beli terlalu pekat, kureng sikit rasanya

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.