Dekorasi Mesin Jahit Lama

Friday, August 28, 2015


Siapa kata barang lama tidak berguna, Salah sama sekali tanggapan korang tu. Bagi mereka yang suka dengan mendekorasi rumah tu kalau ada mesin jahit lama yang tak boleh digunakan lagi, boleh hasilkan dekorasi mesin jahit lama tu kepada sesuatu yang baru.

Share untuk bagi idea pada mak² yang suka deko rumah tu. Manalah tahu kot ada mesin jahit lama yang dah rosak tu kan. boleh juga di guna pakai dari dibiarkan je. Cantik juga bila dah ubah suai kepada sesuatu yang lebih cantik. Boleh deko untuk di letakkan di bilik tidur, ruang tamu, ruang makan, dapur, bilik air dan juga untuk landskap rumah.

BILIK TIDUR
dekorasi-mesin-jahit-lama

dekorasi-mesin-jahit-lama

 RUANG TAMU
dekorasi-mesin-jahit-lama

dekorasi-mesin-jahit-lama

RUANG MAKAN/DAPUR
dekorasi-mesin-jahit-lama


dekorasi-mesin-jahit-lama

dekorasi-mesin-jahit-lama

 BILIK AIR
dekorasi-mesin-jahit-lama

dekorasi-mesin-jahit-lama

dekorasi-mesin-jahit-lama

LANDSKAP LUAR RUMAH
dekorasi-mesin-jahit-lama
Sumber dari facebook

Idea yang menarik dan kreatif. Nak buat dekorasi ni kenalah jadi luar biasa kreatif barulah menjadi. Tak kreatif takpe, asalkan rajin nak buat tu dah kira kreatif juga.

8 comments

  1. Makkk aihh, cantiknya.. klu rmh wawa dah lama buang..

    ReplyDelete
  2. wah.. kreatif sangat.. tak terfikir pulak.. mesin jahit lama kat rumah ni dok terbiar je bawah tangga. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Menarik..tak terfikir pun sebenarnya..

    ReplyDelete
  4. Cantiknyaaa... rumah ena ada dua mesin jahit macam tu, cuma lain sikit designnya.. boleh suruh mak ena decorate sebab dah ada mesin jahit yang moden ni.. hehehe

    ReplyDelete
  5. hahaha, tak lapuk dek zaman koooo~ hebat2 org yg amalkan D.I.Y niii kan, baguihhhh~

    rajin dan kreatif , resultnye meletopppp ler nampaknyeee

    ReplyDelete
  6. tak leh nak deco sangat mesin jahit lama kat umah tu elok lagi

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.