Kitar Semula Barang Yang Boleh Digunakan

Seronok melihat mereka yang kreatif menghasilkan sesuatu yang baru dari barangan terpakai. Dari terbuang baik kitar semula barang tersebut untuk menghasilkan sesuatu yang boleh digunakan. Dalam masa yang sama lebih penjimatan.

Sekarang ni dah banyak barangan yang telah di hasilkan dari botol plastic, botol kaca, tayar, sudu plastic dan macam² lagi. So kalau korang rajin dan tak tahu nak buat apa dengan barangan yang tak digunakan tu bolehlah cuba buat antara di bawah ni.

Asal ada warna pink memang Fiza suka je..hehe

Nampak comel pulak bila botol plastic trasnform jadi kerusi comel tu. Kerusi kan?

Ini pulak bekas telur dan kertas jadi bakul. Kemudian boleh letak semula telur dalam tu. Cantik juga.

Tayar macam ni dah biasa nampak orang buat. Dari terbuang baik buat buaian..boleh buai laju² sambil nyanyi..haha


Buat decoration lampu ni kena sabar baru jadi. Kalau tak, mesti separuh jalan je buat. Betul tak?

Kalau rasa yang jenis kertas tu tak tahan lama. Nah, try buat tempat letak file dengan botol je. Sure tahan lama punya.

Yang ini agak rare. Agak² kalau duduk penyek tak botol plastic atau kira² akan pecah ke tidak? hehe. Apepun salute pada mereka yang suka kitar semula barangan terpakai hasilkan sesuatu yang cantik dan unik. Sangat mesra alam. Moh le kita kitar semula apa yang ada.

Sumber dari google

24 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. menarik! sangat menarik! rasa nak cari bahan2 ni buat kat rumah.. huhu

    ReplyDelete
  2. TERINGIN BUAT YG LAST TUH, HAHAA, GOOD IDEAAAAAA SEMUANYAAAA

    ReplyDelete
  3. menarik..menaik..menarik sangat..ya Allah comel semuanya..teruja pulak tengok..

    ReplyDelete
  4. Macam-macam idea boleh buat untuk guna semula bahan terpakai.Kreatif! =)

    ReplyDelete
  5. Yang bekas file tu comel! Macam boleh buat sendiri kan?

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum
    singgah ptg
    hari ini bz sangat x sempat nak BW

    ReplyDelete
  7. sgt kretif semua nyer :)
    and kerajinan mesti ada.
    kretif + rajin = menjadik :)
    aida ni most of the time = malas! hihi hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, bila malas, so tak menjadikk lah, kannnn. hehehe

      Delete
  8. boleh je nak kitar n diy..tapi kalau tak rajin mmg tak jadi

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال