Ayam Goreng Madu

Monday, August 17, 2015

Nasi dah masak tapi nak masak lauk ape ye? Semalam dah masak ikan. Hari ni masak ayam pulak. Tetiba rasa nak masak nasi ayam. Tapi bahan tak cukup. Nasi pulak dah masak. So kita masak ayam goreng madu je la. 

Ratah je pun sedap ni. Cara nak masak sama macam masak ayam nasi ayam tu. Boleh amek resepi ayam goreng madu dalam entry Resepi home made nasi ayam. Cukup senang dan cepat je masak kat dapur.

ayam-goreng-madu

Goreng dalam 5 ketul ayam. Yang lebih ratah je sedap. Kali ni tambah madu lebih sikit sebab memang motifnya nak buat ayam goreng madu. Bila dah rebus ayam dulu dalam sup dan goreng memang sedap sebab daging ayam lembut dan goreng sekejap je.

8 comments

  1. Replies
    1. Boleh try buat..simple je :) kena rajin tau nak rasa..hehe :)

      Delete
  2. kalau buat nasik ayam akak memang buat gitu..rebus dulu buat sup lepas tua ayam yang direbus tu perap dehan bahan2 perapan dia kemudian bakar..warna pun lagi cantik dan tak payah bakar lama2..

    ReplyDelete
  3. wahh mcm sedap jer.. nanti nak try la...

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.