Cara Menggunakan Chopstick Dengan Betul

Thursday, August 27, 2015

Ada yang tak pandai nak menggunakan chopstick? Sebenarnya senang je nak guna chopstick ni. Nak tahu cara menggunakan chopstick dengan betul? Boleh rujuk dalam gambar di bawah ni. Kalau nak pandai guna chopstick tu, rajin²lah practice ye.
cara-menggunakan-chopstick-dengan-betul
Sumber dari facebook
Amacam? Okay tak? Mula² memang susah tapi kalau dah biasa jadi senang. Memang guna garfu dan sudu lagi senang tapi kadang kala kalau darurat takde garfu tu boleh guna lidi ke kan? Kadang² ade juga restaurant yang tak menyediakan garfu dan sudu terutamanya restaurant jepun dan korea dan sewaktu dengannya. Dalam keadaan macam tu perlu juga ada skills menggunakan chopstick.

Siapa suka makan makanan jepun, cina, korea dan lain² mesti pandai guna chopstick dah kan?

14 comments

  1. dulu pernah guna, lps ni nk guna balik laa ^_^

    ReplyDelete
  2. roomate nona memang suka dan gemar memakai chostick, tp yg besi punyeee, dy ckp lg menyelerakan mkn mee dgn chopstickk, haha, x tau pasaipaaa aura gitu sekaliiii


    ReplyDelete
  3. sis, lupe nk ckp, nona tag sis :- heheee

    http://nonasani.blogspot.com/2015/08/aidil-adha-giveaway-by-dyana-hassan.html

    ReplyDelete
  4. masih terkial2 nak guna chopstick tu. hehe

    ReplyDelete
  5. gile ssh try ....hahahaha tak bejaya2hahaha

    ReplyDelete
  6. huhu..sstress kalau pakai bende alah ni,,x reti2..

    ReplyDelete
  7. Ena dlu tak reti guna Chopstick ni... now, I love using chopstick... besttt.. hehehhee

    ReplyDelete
  8. sapa tak reti nak pakai chopstick skang dah ada jual training chopstik...leh cuba

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.