Fenomena Vape

Semakin ramai nampaknya pemilik vape tak kira lelaki atau perempuan. Dah jadi satu fenomena vape. Yang lelaki dah biasa kita nampak hisap rokok. Yang perempuan pulak tanpa segan silu upload gambar dengan kepulan asap vape tu. Bangga mungkin? Tanpa sedar imej bertudung tu sepatutnya mencerminkan apa?

Hanya mampu geleng kepala melihat telatah vaper mengupload gambar. Kalau di tegur pasti meleenting tak puas hati. Sure ramai mengecam kalau diberi nasihat bagai. So apa yang perlu dibuat? Hanya melihat? Sukahati dialah katanya.

Kalau dah begini, buat restoran vape je la sebab tak mungkin ada yang sanggup duduk makan bersebelahan mereka ni. Lemas!

fenomena-vape

Yang ini pulak ape cerita? Cool katanya atau saja buat trend terbaru. Unik katanya! 
fenomena-vape

Yang bawah ni lagi lah memalukan. Untuk tatapan umum dan bangga diri kot? Harap mereka sedar diri.
fenomena-vape
Sumber dari facebook
Jika berada di tempat awam silalah behave ber vape. Merokok pun sama. Kalau yang perempuan tu, tak perlulah sampai upload gambar..Tak ber vape lagi bagus. Hidup lagi sihat. Sekadar beri pendapat dan nasihat.

6 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. Ikhlas cakap PC sedih sangat..tersangat sedih..perlakuan yang sentiasa diperhati..malu..malu sangat..ya itu hak peribadi..buatlah di mana2 yang juga kawasan peribadi..

    ReplyDelete
  2. bf lyssa pun dh terjebakkkkk dengan vape .. bulan nihh...

    haih jenuh lahhh .. stress plak dibuatnyeee ...

    ReplyDelete
  3. kalau kt cafe nora danish, dorg ade sediakan tmpt untuk vae, khas for vaper, huhu~
    supaya x ganggu org lain,

    em, dahsyat, lepas vape, ape plak la kann

    ReplyDelete
  4. lelaki bervape itu bese kn..tp pmpuan bervape, nmpk mcm xssuai dgn imej pmpuan lg2 muslimah ...pndpt sndri la kn...

    ReplyDelete
  5. trend photoshoot gmbr kawen terbaru ka tuh?
    geleng pala tengok pmpuan ber vape T_T

    ReplyDelete
  6. kat opis ni rata2 mmg dah jadik vapers..tak kisah la pompuan ke lelaki..tapi leh menjana income

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال