Header Ads

Design Langsir Rumah

Langsir raya antara persiapan raya yang kebiasaanya kita selalu buat. Nampaknya tahun ni masih mengekalkan langsir raya tahun lepas. Sebab cadangnya nak cat rumah sekali dan sekali dengan langsir. Disebabkan kerja mendeko rumah masih KIV. So kita plan dulu apa yang perlu. Antaranya design langsir rumah.

Raya tahun ni mesti semua dah siap prepare langsir raya kan? Kalau yang bertukar langsir tahun ni lah. Tapi ada juga yang buat last minit. Tapi sekarang tak perlu risau kalau buat last minit pun sebab design langsir terkini buat simple pun nampak cantik.

Contohnya langsir ni, berkenan sungguh la Fiza dengan warna dan stylenya.  Kalau Fiza, mungkin day curtain tu guna warna putih je tanpa corak. Style langsir ni di ikat tepi pun menarik. Simple pun bergaya!

design-langsir-rumah

Yang ini simple juga nampak style. Siap sekali dengan blinds. Cantik jugak ni. Macam kurang jahitan sebab lebih focus pada ruffles tu. Menarik jugak ni.

design-langsir-rumah

Yang ni nampak mewah tapi masih mengekalkan ciri² simple sebab guna kain jenis plain dan semestinya kurang jahitan tanpa lace ke ape ke. Simple je kan? Nampak mewah pun ada macam ni tak perlu keluar bajet banyak. Beli kain 2 warna je dah cukup dapat langsir macam ni.

design-langsir-rumah

Yang 3 ni antara paling simple dan senang nak buat. Esok nak raya pun boleh buat. Langsir simple macam ni biasanya corak dia stripes dan ada tones kontra so takdelah nampak simple sangat. Kotemporari style!

design-langsir-rumah
Sumber semua gambar dari google
Harap² terlaksana salah satu design langsir ni nanti. Senang nak tukar ganti dan senang nak jahit sendiri. Tapi mesin jahit non hado buat masa ni. Kenalah beli mesin jahit dulu.

Okay antara design² langsir kat atas ni mana yang paling cantik? Apepun nak buat design lain biar bersesuaian dengan suasana rumah kan. Tapi ada juga yang tak kisah asalkan tingkap bertutup. Ikut masing² punya style lah kan. ^__^

24 comments:

  1. suka yang no 3 tu..tapi semua pun cantik

    ReplyDelete
  2. aida suka no 3.
    cantik. simple...
    memang tgh pk langsir utk umah baru ni, fiza.
    tak sempat beraya situ la.
    baru dpt kunci.
    renovation dulu tang dapur :)

    ReplyDelete
  3. Akak suka design yang no.1 tu.. nampak stylish & agak lain sikit..
    betul Fiza.. kalau day curtain better pakai putih.. simple dan tak panas..

    ReplyDelete
  4. Wahh! Pandai jht ke? Bestnya!! Seni sungguh jari jemari! Jeles. Hahaha apa2 pun.. sume design smart dan yg pntg simple . :)

    ReplyDelete
  5. rumah cik nor xblh pakai langsir yg cantik2..ramai budak2 dok tarik..huhu

    ReplyDelete
  6. Yong suka no 3. mmg minat langsir jenis ada ruffle bagai nih :)

    ReplyDelete
  7. ni memang cantik2 langsir tu..huhu
    rumah su ada 2 tingkap je..hee.
    tahun ni xtukar langsir pun kat bilik tu..

    ReplyDelete
  8. No 1 dan no 3 menambat hati kiteww..huhu..

    ReplyDelete
  9. taun ni tak tukar langsir.. rotate yg tahun sebelum tu.. masih nmpk baru...

    akak suka yg coklat putih tu... simple but nice ;)

    ReplyDelete
  10. owh yg no.2 tu..macam baru tengok. tak sangka plak boleh design macam tu. afzal nak buat langsir tahun ni.. asyik tertangguh je. Last2 pakai je la langsir tahun lepas uhuk2

    ReplyDelete
  11. Semua cantik2 belaka..kak Lya suka yang simple2 jer untuk langsir..Tak suka yang sarat sangat ..ala kadar jer orang kata..

    ReplyDelete
  12. semua nye nampak cantik and gah !
    tp nona suke no 1, and no 3, hehe~ elegant gtewww kann

    ReplyDelete
  13. raya baru nie tak tukar langsir..boleh refer design nie nak tukar langsir baru..thanks ya..:)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.