Cara Buat BBQ Durian

Monday, July 13, 2015

Wahh..idea kreatif betul menghasilkan BBQ Durian. Ke durian bakar? Entahlah, kurang pasti pulak. Yang pastinya ada perkataan BBQ masa Fiza tengok di wall facebook ni. Nak cuba buat sendiri memang taklah sebab tak makan durian.

Tapi kalau peminat durian tegar nak mencuba. Mengapa tidak? Mungkin sedapnya luar biasa sedap dari biasa kan. Mana tahu. Cara  nak buat BBQ durian ikut je cara² dalam gambar di bawah ni.
cara-buat-bbq-durian

cara-buat-bbq-durian

cara-buat-bbq-durian
Sumber gambar dari Ary Hifni

Siapa dah pernah cuba boleh share sedap ke tidak. So that, orang lain boleh mencubanya jugak. Selain buah durian, buah kelapa ada juga di bakar dan rasanya lebih sedap. Buah ape lagi yang di bakar menjadi sedap ye? Meh share.


11 comments

  1. seriously?? nak try la..buah kelapa tu penah dengar la jugak..yang durian ni belum penah dengar lagi =)

    ReplyDelete
  2. first time kot tau boleh bbq durian ni..nak try satu hari nant :)

    ReplyDelete
  3. perghhh...ada lah benda macam ni..? serius tak pernah tauuu!

    ReplyDelete
  4. buah kelapa,pernah dgr..org buat nsi lemak sbg resepi bila dlm hutan, eh btol ke x, x sure...
    hahaa~ bbq durian ,?? hehe...sy pn xdela minat durian sgt...~

    ReplyDelete
  5. wahh, durian pun sedap kalau dibakar? first time tengok ni kak. takpe balik kampung nak try la :P

    ReplyDelete
  6. Aikkk tak penah pulak makan durian dibakar huhuhu..Nampak cam pelik jer Fiza...Sedap ke idok ni..

    ReplyDelete
  7. itulah,kalau sesiapa dh buat bolehla share sedap ke tak,cn ni xsempat nk bakar dah habis dimakan

    ReplyDelete
  8. Mak Aiyh ade jugak Durian BBQ hahahah . Nak try lah

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.