Header Ads

Filem J2: J Retribusi

J2: J Retribusi, sebuah filem sekuel J Revolusi. Menampilkan pelakon Zul Ariffin, Ashraf Sinclair, Amelia Henderson, Rosyam Nor dan ramai lagi. Buat pertama kalinya filem J2: J Retribusi ditayangkan di Disney+ Hotstar pada 1 Jun 2021.

Filem J2: J Retribusi (Disney+) Hotstar

Filem : J2: J RETRIBUSI
Tarikh tayangan : 1 Jun 2021
Pengarah : Nazrul Asraff Mahzan, Nazim Shah
Produksi : Primeworks Studios, Infinitus Productions
Penulis skrip : Alfie Palermo, Azhar Amirulhisyam, Anwari Ashraf


SINOPSIS J2: J RETRIBUSI

Menceritakan tentang kisah Jay Zulkarnain yang merupakan seorang pengawal. Seorang pengawal yang yang ditugaskan untuk menyelamatkan seorang ahli perniagaan, Dato Hashim serta anak perempuannya, Nadi, yang dijadikan tebusan. 

Jay tidak mempunyai masa yang banyak untuk menyelamatkan mereka berdua. 


PELAKON J2: J RETRIBUSI

Zul Ariffin sebagai Jay Zulkarnain
Ashraf Sinclair sebagai Taufik
Chen Yiming sebagai Chang
Amelia Henderson sebagai Amy
Ainin Batrisya sebagai Nadi
Rosyam Nor sebagai Dato' Hashim
Norman Hakim
Eric Chen
Jasper Supayah
Luqman Hafidz
Shah Rezza

12 comments:

  1. Menarik... Cerita aksi. Para pelakon pun mantap-mantap.

    ReplyDelete
  2. Oo..sambungan dia plis hehe

    ReplyDelete
  3. Tak reti la nak beli disney hotstar tu... teringin nak tengok filem ni..

    ReplyDelete
  4. Tiada saluran Disney ini. Harap dapat tengok di tempat lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samaaaa.. takda jugakk... Hmm.. kan.. harap ada kat tempat lain wo

      Delete
  5. Filem terakhir ashraf sinclair sebelum meninggal kannn.

    ReplyDelete
  6. aritu terfikir juga nak melanggan disney hostar ni tapi tak suka la guna online banking..hehe

    ReplyDelete
  7. nampak menarik jugak laa cite ni :)

    ReplyDelete
  8. Cerita lama ye. Orang tu pun dah arwah. Astro call, suruh subscribe Disney hotstar ni. Haha, lain tahun la.

    ReplyDelete
  9. J1 best.. ni mesti best .. Al Fatihah (dibaca) buat arwah Ashraff Sinclair.. Moga tenang di dunia 'sana' . Amin

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.