Header Ads

Filem Sabda Kekasih

Sabda Kekasih, filem terbaru yang ditayangkan pada 24 Jun 2021 di saluran 480 Astro First. Filem Sabda Kekasih menampilkan pelakon suami isteri Wawa Zainal dan Aeril Zafrel yang bergenre kan romantik islamik.

Sabda Kekasih merupakan keluaran pertama dibawah syarikat Wawa Zainal sendiri iaitu Respected Citizen Production.

Filem Sabda Kekasih Astro First

Filem : Sabda Kekasih
Tarikh tayangan : 24 Jun 2021
Penulis skrip : Abban Namus
Pengarah : Azhari Zain
Produksi : Respected Citizen Production

SINOPSIS SABDA KEKASIH

Kisah percintaan Qaseh Murni (Wawa Zainal) seorang yang happy go lucky dengan kehidupannya. Kemudian kehidupannya berubah selepas berjumpa dengan Sabda Bukhari (Ariel Zafrel). Dari situlah pelbagai konflik dan suka duka yang mereka harugi. Kisah percintaan yang bermula dari satu rungkaian penipuan. 

PELAKON SABDA KEKASIH

Aeril Zafrell sebagai Bukhary Muslim
Wawa Zainal sebagai Kasih Murni
Sharifah Husna sebagai Hayla Sufia
Sabri Yunus sebagai Abah Sufi
Fauziah Nawi sebagai Ibu Jannah

LAGU TEMA (OST) SABDA KEKASIH

Lagu: Sabda Kekasih
Penyanyi : Daqmie feat. Alfa, Rumie Booty
Komposer: Daqmie, Alfa Booty
Lirik: Aeril Zafrel, Abban Namus

Lagu : Lentera Cinta
Penyanyi : Wawa Zainal


13 comments:

  1. Laki bini berlakon sekalii, patutlah under production mereka sendiri.
    Mesti sweet kalau laki bini berlakon sekali ni :D

    ReplyDelete
  2. Macam tak sesuai perkataan 'sabda' tu digunakan untuk kekasih

    ReplyDelete
  3. dah selalu sgt tengok lakonan dorng kat tik tok... haha

    ReplyDelete
  4. Wawa Zainal ni dulu bekas pelajar sekolah Kak Amie. Ayahnya dulu bekerja di LD.

    ReplyDelete
  5. Sweet couple dia orang ni. Sama cantik, sama padan.

    ReplyDelete
  6. CCL memang minat sangat2 dengan aeril zafrel dan wawa zainal . Tiap kali diorang berlakon memang takkan lupa utk tengok .

    Dah tgok filem ni memang sedih

    ReplyDelete
  7. Biasa gak dengar lagu OST nya yang Daqmie buat tu.

    ReplyDelete
  8. Tak pernah beli Astrofirst punya cite . macam nak try je... tengok ni.. katanya sedih behtul...

    ReplyDelete
  9. Kerja bersama-sama tiada cemburu.

    ReplyDelete
  10. Ada juga ternampak filem ini.. Nantilah kot tonton..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.